/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Hectare de culturi agricole au fost distruse la Ungheni și Soroca, în urma ploilor abundente

10 iunie 2021, ora 10:54

Mai multe localități din raioanele Ungheni și Soroca au fost afectate în urma ploilor torențiale de acum două zile. Sute de hectare de culturi agricole au fost distruse în raioanele Ungheni și Soroca, a comunicat Inspectoratul General pentru Situații Urgență (IGSU). 

În satul Pârlița, raionul Ungheni precipitațiile au afectat 92 de hectare de floarea soarelui și 299 de hectare de porumb, iar în localitatea Todirești a aceluiași raion ploaia a distrus 21 de hectare de livezi.

Condițiile meteo nefavorabile au creat prejudicii și în satul Dubna din raionul Soroca, unde ploaia și grindina au afectat 97 de hectare de livezi. La fața locului, în toate localitățile prejudiciate lucrează Comisiile pentru situații excepționale care urmează să evalueze pagubele materiale.

Ploile torențiale înregistrate în ultima perioada au provocat mai multe prejudicii și în unele localități din raioanele Căușeni și Florești.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram