Mai multe localități din raioanele Ungheni și Soroca au fost afectate în urma ploilor torențiale de acum două zile. Sute de hectare de culturi agricole au fost distruse în raioanele Ungheni și Soroca, a comunicat Inspectoratul General pentru Situații Urgență (IGSU). 

În satul Pârlița, raionul Ungheni precipitațiile au afectat 92 de hectare de floarea soarelui și 299 de hectare de porumb, iar în localitatea Todirești a aceluiași raion ploaia a distrus 21 de hectare de livezi.

Condițiile meteo nefavorabile au creat prejudicii și în satul Dubna din raionul Soroca, unde ploaia și grindina au afectat 97 de hectare de livezi. La fața locului, în toate localitățile prejudiciate lucrează Comisiile pentru situații excepționale care urmează să evalueze pagubele materiale.

Ploile torențiale înregistrate în ultima perioada au provocat mai multe prejudicii și în unele localități din raioanele Căușeni și Florești.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!