/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Joe Biden, la sosirea în Europa: „Mă întâlnesc cu domnul Putin pentru a-i spune ce-mi doresc ca el să știe”

missing
10 iunie 2021, ora 12:00

Președintele Joe Biden a avertizat că Rusia se va confrunta cu consecinţe „puternice şi semnificative” dacă se angajează în activităţi nocive. Declarația a fost făcută la sosirea președintelui american, la bordul US Air Force One, la baza aeriană britanică Mildenhall, în primul turneu în străinătate pe care președintele american îl face de la preluarea mandatului. La finalul turneului, Joe Biden se va întâlni la Geneva cu președintele rus, Vladimir Putin, transmite digi24.ro.

„Particip la G7, la reuniunea ministerială NATO şi apoi mă întâlnesc cu domnul Putin pentru a-i spune ce îmi doresc ca el să ştie”, a declarat Joe Biden, în fața unei audiențe formate din aproximativ 1.000 de soldaţi şi familiile acestora la baza aeriană britanică Mildenhall.

„Nu căutăm un conflict cu Rusia. Vrem o relație stabilă și previzibilă, dar sunt clar: Statele Unite vor răspunde într-un mod puternic și semnificativ dacă guvernul rus se angajează în activități nocive”, a declarat preşedintele Biden la începutul vizitei sale de opt zile în Europa, informează Agerpres.

Joe Biden a declarat că este hotărât să reconstruiască legăturile transatlantice şi să reformuleze relaţiile cu Rusia după patru ani dificili sub conducerea fostului preşedinte republican Donald Trump, a cărui politică de impunere de tarife şi retragere din tratate a tensionat relaţiile SUA cu aliaţii săi importanţi.

Joi, preşedintele american are prevăzută în Cornwall o discuţie cu premierul britanic Boris Johnson. După ce va participa timp de trei zile la summit-ul G7, Joe Biden şi soţia sa, Jill, vor fi primiţi de Regina Elisabeta la Castelul Windsor.

Care vor fi principalele subiecte de discuție ale întâlnirii Biden-Putin
Ulterior, Joe Biden se va deplasa la Bruxelles pentru discuţii cu liderii NATO şi ai UE. Este de aşteptat ca agenda discuţiilor să fie dominată de Rusia, China şi eterna problema a convingerii aliaţilor NATO de a contribui mai mult la apărarea comună.

Turneul european al preşedintelui SUA se încheie cu întrevederea de la Geneva cu omologul rus Vladimir Putin.

Întâlnirea dintre Joe Biden și Vladimir Putin este programată pe 16 iunie, la Geneva, și este considerată a fi „piatra de temelie” a călătoriei președintelui SUA, o oportunitate de a comunica direct liderului rus îngrijorările americane cu privire la subiecte precum atacurile cu viruşi de tip ransomware provenind din Rusia, ori agresiunea Moscovei împotriva Ucrainei.

Întâlnirea față în față dintre Joe Biden și Vladimir Putin vine în contextul unor relații din ce în ce mai tensionate cu Rusia, după evenimentele recente – deturnarea avionului în Belarus, comportamentul agresiv al Rusiei la granițele Ucrainei, precum și otrăvirea și încarcerarea disidentului Alexei Navalnîi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram