/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Președinta Sandu a promulgat modificările la Legea cu privire la avocatură. „Este o lege care va soluționa unele probleme din sistemul avocaturii”

missing
10 iunie 2021, ora 11:45

Președinta Maia Sandu a promulgat Legea cu privire la avocatură. Anunțul a fost făcut prin intermediul unei note informative postate pe o rețea socială. Anterior, proiectul de lege cu privire la avocatură a fost votat de Legislativ în ședința din 4 martie curent. 

„Am promulgat modificările la Legea cu privire la avocatură. Am luat această decizie după ce, săptămâna trecută, am discutat prevederile noii legi cu reprezentanții comunității avocaților din Republica Moldova. A fost o dezbatere utilă și necesară, de vreme ce unele dintre modificările propuse au provocat dezacorduri între reprezentanții breslei – un fapt firesc într-o societate democratică. Am hotărât să promulg noua versiune a legii după ce am ascultat opiniile pro și contra ei și am luat act de potențialele riscuri, dar și beneficii ale acesteia. Este o lege care urmează să soluționeze unele probleme din sistemul avocaturii. În același timp, vom cere noului Parlament să revizuiască anumite prevederi care creează controverse, cum ar fi cele care țin de accederea în profesia de avocat”, a precizat șefa statului.

Precizăm că, Parlamentul a votat proiectul de modificare și completare a Legii cu privire la avocatură. Noile modificări se referă la avocatul stagiar și procedura de efectuare a stagiului profesional în domeniu. Autorii inițiativei legislative își propun sporirea eficienței stagiului profesional efectuat și dobândirea unor abilități practice în domeniul specific de activitate, avocatul stagiar având dreptul să asiste avocatul îndrumător la orice fază a procesului civil, penal și contravențional.

Proiectul prevede oferirea unui temei legal avocatului stagiar de a obține cunoștințe și deprinderi practice în domeniul acordării asistenței juridice în materia dreptului penal, procesual penal și contravențional, în perioada efectuării stagiului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram