UPDATE: În urma verificării clădirii cât și adiacentul acesteia de către specialiștii din cadrul serviciului Bombteh, careva obiecte suspecte sau explozibile nu au fost depistate.

Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru „Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism”. Conform legislației, persoana care a făcut apelul riscă amendă în sumă de la 27 500 la 42 500 de lei sau pedeapsa cu închisoarea de până la 2 ani.

Ofițerii de investigație și urmărire penală a IP Buiucani, întreprind toate măsurile în identificarea persoanei care a făcut apelul cu atragerea la răspundere conform legislației în vigoare.

Știrea inițială: Alertă cu bombă la sediul Judecătoriei Buiucani. Astăzi, în jurul orei 13:25 min, Poliția a fost sesizată prin intermediul serviciului 112, apelul fiind făcut de o femeie vorbitoare de limba rusă, care a declarat că în incinta judecătoriei amplasată pe bd. Ștefan cel Mare, se află un obiect explozibil.

La fața locului s-a deplasat batalionul de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Buiucani, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), fiind solicitată intervenția specialiștilor de la Bombteh.

Forțele de ordine imediat au încercuit zona și evacuat toți angajații și cetățenii care la moment se aflau în incinta clădirii. La moment toate serviciile specializate activează la fața locului. Angajații poliției întreprind toate măsurile în identificarea persoanei care a efectuat apelul, toate circumstanțele urmează a fi stabilite.

Foto: Poliția Capitalei

Foto: Poliția Capitalei

Foto: Poliția Capitalei

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!