Un lot de asistență în valoare de 9,6 milioane de euro donat din partea Guvernului Germaniei în lupta cu pandemia de COVID-19 a ajuns astăzi în țara noastră. În lot sunt incluse peste 100 de echipamente de ventilare pulmonară, pulsoximetre, patru milioane de măști, peste șapte milioane de măști chirurgicale, 150 de mii de costume de protecție, ochelari și mănuși. La ceremonia de donare a echipamentului a fost prezentă președinta Maia Sandu și ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova.

„Lucrătorii medicali vă transmit mulțumiri, pentru că aceste ajutoare au venit la timp, le-au salvat viața. Au fost oameni care mi-au spus că rămăsesem fără niciun material de protecție și, dacă nu ar fi venit aceste ajutoare, nu știu ce s-ar fi întâmplat cu oamenii care muncesc în spitale”, a declarat șefa statului.

Ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova a precizat că „acest lot de ajutoare umanitare va suplini stocurile de urgență cu materiale și echipamente în prevenirea virusului COVID-19. Ajutorul este acordat de Guvernul german prin mecanismul UE de protecție civilă, sub egida inițiativa echipei „Europa”.

Totodată, Republica Moldova urmează să primească 700700 de doze de vaccin Pfizer împotriva COVID-19. În context, Sandu a îndemnat cetățenii să se vaccineze cu serurile disponibile în țară.

„Contractul cu Pfizer a ajuns la Chișinău. Autoritățile pot să semneze acest contract pentru 700 8000 de doze Pfizer. Evident că acestea vor veni mai târziu”, a precizat șefa statului menționând că partenerii din Germania au ajutat Moldova la semnarea acestui contract.

Potrivit ultimelor date oferite de Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 60 de cazuri noi de COVID-19, iar patru persoane au decedat din cauza complicațiilor provocate de noul virus.

Foto: privesc.eu

Foto: privesc.eu

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!