/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Germania a oferit R. Moldova un lot de echipamente de protecție pentru lupta împotriva COVID-19, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro

10 iunie 2021, ora 11:50

Un lot de asistență în valoare de 9,6 milioane de euro donat din partea Guvernului Germaniei în lupta cu pandemia de COVID-19 a ajuns astăzi în țara noastră. În lot sunt incluse peste 100 de echipamente de ventilare pulmonară, pulsoximetre, patru milioane de măști, peste șapte milioane de măști chirurgicale, 150 de mii de costume de protecție, ochelari și mănuși. La ceremonia de donare a echipamentului a fost prezentă președinta Maia Sandu și ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova.

„Lucrătorii medicali vă transmit mulțumiri, pentru că aceste ajutoare au venit la timp, le-au salvat viața. Au fost oameni care mi-au spus că rămăsesem fără niciun material de protecție și, dacă nu ar fi venit aceste ajutoare, nu știu ce s-ar fi întâmplat cu oamenii care muncesc în spitale”, a declarat șefa statului.

Ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova a precizat că „acest lot de ajutoare umanitare va suplini stocurile de urgență cu materiale și echipamente în prevenirea virusului COVID-19. Ajutorul este acordat de Guvernul german prin mecanismul UE de protecție civilă, sub egida inițiativa echipei „Europa”.

Totodată, Republica Moldova urmează să primească 700700 de doze de vaccin Pfizer împotriva COVID-19. În context, Sandu a îndemnat cetățenii să se vaccineze cu serurile disponibile în țară.

„Contractul cu Pfizer a ajuns la Chișinău. Autoritățile pot să semneze acest contract pentru 700 8000 de doze Pfizer. Evident că acestea vor veni mai târziu”, a precizat șefa statului menționând că partenerii din Germania au ajutat Moldova la semnarea acestui contract.

Potrivit ultimelor date oferite de Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 60 de cazuri noi de COVID-19, iar patru persoane au decedat din cauza complicațiilor provocate de noul virus.

Foto: privesc.eu

Foto: privesc.eu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram