Curtea Constituțională s-a pronunțat astăzi asupra constituționalității legii care prevede numirea membrilor în Consiliul Superior al Magistraturii. Magistrații Înaltei Curți au admis sesizarea deputaților PAS Sergiu Litvinenco și Veronica Roșca și au stabilit că legea este neconstituțională.

În sesizare, Litvinenco și Roșca s-au referit la partea ce ține de procedura de selectare de către Legislativ a profesorilor de drept titulari și la o hotărâre a Pegislativului privind numirea unor membri ai CSM.

În afară de legea propriu-zisă, deputații au cerut Curții Constituționale anularea hotărârii Parlamentului prin care au fost numiți în funcții Belei Elena, Ciugureanu-Mihăiluță Carolina, Coptileț Valentina și Crețu Ion la CSM.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!