/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ ULTIMA ORĂ! CC a decis: Legea care prevede numirea membrilor în CSM, neconstituțională

missing
10 iunie 2021, ora 16:39

Curtea Constituțională s-a pronunțat astăzi asupra constituționalității legii care prevede numirea membrilor în Consiliul Superior al Magistraturii. Magistrații Înaltei Curți au admis sesizarea deputaților PAS Sergiu Litvinenco și Veronica Roșca și au stabilit că legea este neconstituțională.

În sesizare, Litvinenco și Roșca s-au referit la partea ce ține de procedura de selectare de către Legislativ a profesorilor de drept titulari și la o hotărâre a Pegislativului privind numirea unor membri ai CSM.

În afară de legea propriu-zisă, deputații au cerut Curții Constituționale anularea hotărârii Parlamentului prin care au fost numiți în funcții Belei Elena, Ciugureanu-Mihăiluță Carolina, Coptileț Valentina și Crețu Ion la CSM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram