/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Un nou lot de peste 100 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19 ajunge la Chișinău

missing
11 iunie 2021, ora 12:49

Un lot de 100 800 doze de vaccin împotriva COVID-19, donate ca ajutor umanitar Republicii Moldova de către România, va ajunge astăzi, cu autocamionul, în Vama Leușeni, în intervalul orar 17.00-18.00, transmite IPN.

Ceremonia specială de înmânare a donației de către ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, va fi organizată la sediul Agenției Naționale de Sănătate Publică, str. Gheorghe Asachi 67A, în jurul orei 19.00.

Rata de vaccinare în Republica Moldova a ajuns la 10,7%.

Aproape 82% din lucrătorii medicali au fost vaccinați împotriva COVID-19, iar rata morbidității în rândul acestora s-a redus cu 90% de la inițierea campaniei de vaccinare. În total, până în prezent, au fost raportate 1,421 de reacții adverse, dintre care 94,2% cu forme ușoare, 5,8% cu forme moderate.

Republica Moldova a recepționat 929.990 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Amintim că, la data de 18 mai, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19. Astfel, toate persoanele, care doresc să se imunizeze împotriva noului virus, au acces la vaccin în toate Centrele de vaccinare din țară. Pentru administrarea vaccinului, oamenii se pot adresa la medicul de familie sau se pot programa la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram