Un lot de 100 800 doze de vaccin împotriva COVID-19, donate ca ajutor umanitar Republicii Moldova de către România, va ajunge astăzi, cu autocamionul, în Vama Leușeni, în intervalul orar 17.00-18.00, transmite IPN.

Ceremonia specială de înmânare a donației de către ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, va fi organizată la sediul Agenției Naționale de Sănătate Publică, str. Gheorghe Asachi 67A, în jurul orei 19.00.

Rata de vaccinare în Republica Moldova a ajuns la 10,7%.

Aproape 82% din lucrătorii medicali au fost vaccinați împotriva COVID-19, iar rata morbidității în rândul acestora s-a redus cu 90% de la inițierea campaniei de vaccinare. În total, până în prezent, au fost raportate 1,421 de reacții adverse, dintre care 94,2% cu forme ușoare, 5,8% cu forme moderate.

Republica Moldova a recepționat 929.990 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Amintim că, la data de 18 mai, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19. Astfel, toate persoanele, care doresc să se imunizeze împotriva noului virus, au acces la vaccin în toate Centrele de vaccinare din țară. Pentru administrarea vaccinului, oamenii se pot adresa la medicul de familie sau se pot programa la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!