/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Sandu l-a felicitat pe Putin cu ocazia Sărbătorii Naționale a Federației Ruse

missing
12 iunie 2021, ora 12:39

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de felicitare Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin cu ocazia Sărbătorii Naționale a Federației Ruse – Ziua Rusiei.

„Această zi servește drept bun prilej pentru a confirma disponibilitatea Republicii Moldova de a continua dialogul constructiv și deschis cu Federația Rusă. Sunt convinsă că prin eforturi comune, cooperarea existentă între țările noastre va cunoaște o dezvoltare dinamică continuă, în beneficiul statelor și popoarelor noastre. Dorindu-Vă succese în activitatea Dumneavoastră, Vă rog să acceptați, Stimate Domnule Președinte, asigurările înaltei mele considerații”, se spune în textul felicitării publicat de președinție.

Pe 12 iunie, ruşii de pretutindeni sărbătoresc Ziua Națională a Rusiei. Ziua dată a fost instituită, după ce la 12 iunie 1990, Primul Congres al deputaţilor poporului din RSFSR a adoptat Declaraţia de suveranitate a Rusiei.

Potrivit unui decret prezidenţial, semnat de primul preşedinte al Federaţiei Ruse, Boris Elţîn, ziua de 12 iunie a fost decretată zi de sărbătoare naţională – Ziua Independenţei Rusiei. Denumirea oficială fiind „Ziua Rusiei”, care a fost stabilită oficial mai târziu în 2002, atunci când a intrat în vigoare noul Cod al Muncii care a inclus lista sărbătorilor legale. Capitala Rusiei şi regiunile ţării au pregătit pentru această zi însemnată un program festiv extrem de diversificat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram