/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 789: Lovitură Rusiei și asalt uriaș! Șeful spionajului militar de la Kiev prezice vremuri și mai grele

Autoritățile anunță data maratonului de la Palatul Republicii pentru cea de-a doua doză

missing
14 iunie 2021, ora 10:57

Persoanele care s-au vaccinat la Palatul Republicii în data de 28-30 mai, sunt așteptați în data de 20 iunie, începând cu ora 07:00, unde va fi organizat Maratonul de vaccinare pentru efectuarea celei de-a doua doze. Despre aceasta a anunțat edilul Capitalei, Ion Ceban.

„La moment, avem o mare oportunitate, când având o incidență extrem de mică de COVID-19, trebuie să ne vaccinăm cât mai mulți, să avem acea acoperire de vaccinare de minimum 70% din populație, fapt care ne va asigura securitatea epidemiologică”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Potrivit specialiștilor, rata de vaccinare în Chișinău constituie circa 20%, comparativ cu circa 11% la nivel național. În cele 2,5 luni de la demararea vaccinării, acoperirea vaccinală este încă una mică. În municipiu sunt desfășurate 70 puncte de vaccinare, un Centru Municipal de Vaccinare și două puncte mobile de vaccinare.

„Cele cinci Asociații Medicale Teritoriale, cu Centrele Medicilor de Familie din subordine, Centrele de Sănătate din suburbii și Centrele medicale private care acordă servicii de asistența medicală primară sunt implicate plenar în vaccinarea anti COVID a populației din municipiu”, a precizat Ceban.

De asemenea, în cadrul Centrelor Medicilor de Familie sunt organizate echipe mobile de vaccinare care se deplasează la domiciliul persoanelor în dificultate, dar și la întreprinderi și instituții pentru vaccinare la locul de muncă. Primarul general a mai precizat că toate proiectele municipale de extindere a vaccinării, vor rămâne operaționale atât timp cât va fi necesar, cu siguranța vor activa deplin pe perioada de vară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram