/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

De la 1 iulie, prețurile la carburanți vor fi stabilite din nou în conformitate cu metodologia aprobată de ANRE

missing
14 iunie 2021, ora 18:22

De la 1 iulie curent, prețurile la produsele petroliere vor fi stabilite din nou în conformitate cu metodologia aprobată de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Despre aceasta au anunțat reprezentanții instituției într-un comunicat de presă. 

Mecanismul aplicat la calcularea prețurilor prevede că acestea urmează să fie stabilite de fiecare agent economic în parte și nu pot depăși prețurile maximale determinate în conformitate cu prevederile respectivei Metodologii.

De asemenea, acest preț se va baza pe următoarele elemente: cotațiile bursiere Platts pentru 14 zile anterioare efectuării importului, marjele comerciale stabilite de către ANRE, cotele accizelor și cotele TVA prevăzute de Codul Fiscal.

Prețurile actuale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere nu pot fi majorate de către vânzători până la intrarea în vigoare a Metodologiei respective.

Pe 20 mai, ANRE s-a întrunit pentru o primă rundă de consultări privind elaborarea noii metodologii de calculare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram