Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua, în zilele de 18-20 iunie, o vizită oficială la Roma, la invitația omologului său italian.

„Vineri, 18 iunie, șefa statului se va întâlni cu președintele Italiei, Sergio Mattarella. Oficialii vor discuta despre cooperarea în mai multe sectoare, relațiile comerciale, precum și despre situația diasporei moldovenești din această țară. O atenție deosebită va fi acordată cadrului juridic bilateral, în special Acordului dintre Republica Moldova și Republica Italiană privind recunoașterea actelor de studii și celui în domeniul securității sociale”, se arată într-o notă informativă.

Agenda mai include întrevederi cu președintele Senatului, Maria Casselati; președintele Camerei Deputaților, Roberto Fico; președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei deputaților, Pierro Fassino; membrii Grupului de prietenie Republica Moldova – Italia din Senatului; primarul orașului Roma,  Virginia Raggi.

De asemenea, Maia Sandu planifică să se întâlnească cu reprezentanții diasporei, Italia fiind țara cu cea mai mare comunitate de moldoveni din Europa.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!