/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Peste 30 de șoferi în stare avansată de ebrietate și zece accidente rutiere, înregistrate în doar două zile

14 iunie 2021, ora 10:04

În urma activităților desfășurate pe întreg teritoriul țării, inspectorii de patrulare au depistat peste 2100 de încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere. Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), pe parcursul a două zile, 34 de șoferi în stare avansată de ebrietate au fost opriți de către agenții de partulare.

Dintre care, șase aveau un grad minim de alcool, iar cinci au refuzat testarea alcoolscopică. Toți au rămas fără permis de conducere. Inspectorii au fost solicitați să intervină la peste 100 de chemări parvenite la numărul 112.

Circa 50% din numărul de încălcări rutiere depistate au fost comise de conducătorii care au depășit limita de viteză.

În perioada indicată, au avut loc zece accidente rutiere, în urma cărora 11 persoane au avut de suferit. Pentru ca numărul accidentelor să se diminueze, iar siguranța oricărui participant la trafic să fie asigurată, INSP reamintește:

– evitați să urcați la volan dacă ați consumat alcool;

– atrageți atenție la indicatoarele și marcajele rutiere;

– ajustați viteza la condițiile de drum și de trafic;

– asigurați-vă că toți pasagerii au centurile cuplate.

Agenții INSP vor intensifica patrularea pe întreg teritoriul țării, pentru a descurajara și preveni aflarea la volan în stare de ebrietate și deplasarea cu viteză excesivă, acestea fiind principalele cauze care pot genera accidente rutiere.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram