/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Platon a fost achitat în dosarul fraudei bancare, după ce Procuratura a renunțat la toate capetele de acuzare

missing
14 iunie 2021, ora 19:49

Controversatul om de afaceri  Veaceslav Platon a fost achitat luni de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, în dosarul fraudei bancare. Sentința motivată va fi pronunțată pe 2 iulie. Informația a fost confirmată pentru tv8.md de către avocatul acestuia, Ion Crețu.

Asta după ce, Procuratura pentru Combaterea Criminalități Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a renunțat la toate capetele de acuzare aduse lui Veaceslav Platon în dosarul fraudei bancare. Acuzatorul a solicitat restituirea dosarului penal pentru reluarea urmăririi penale, în vederea identificării făptuitorului infracțiunilor.

În opinia consilierului juridic a Centrului de Resurse Juridice din Moldova (CRJM) Ilie Chirtoacă, acesta este un caz de rezonanță care trebuie neapărat studiat cu atenție.

„În hotărârea motivată neapărat trebuie să existe argumente de ce domnul Platon a fost achitat. Dosarul acestuia, în prima fază când a fost condamnat, a fost decis cu o viteză fulminantă. La fel e și acum, cu dosarul de achitare, când avem, să-i spunem așa, o altă putere. Sper că hotărârea motivată nu va fi depersonalizată, cum s-a întâmplat în asemenea cazuri de rezonanță”, a declarat consilierul pentru tv8.md.

Veaceslav Platon a fost eliberat pe 15 iunie 2020, după patru ani de detenție în Penitenciarul numărul 13. Anterior, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că dosarul intentat pe numele lui Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate și Procuratura va iniția, astfel, procedura de reviziuire a sentinței aplicate lui Platon.

Platon a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă de Justiție la 18 ani de închisoare pentru frauda bancară, iar pedeapsa primită pentru escrocherie și corupere a fost cumulată, în total fiindu-i stabilită o pedeapsă de 25 de ani de detenție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram