/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/DOC/ Diagnosticată cu cancer, Ecaterina Gurscaia luptă zilnic pentru viața sa și are nevoie de susținere: „Am descoperit care este sensul vieții. Îl afli atunci, când riști să o pierzi”

15 iunie 2021, ora 11:23

Viața Ecaterinei Gurscaia a luat o întorsătură diferită într-o zi în care a primit verdictul medicilor potrivit căruia este diagnosticată cu o formă de cancer, Limfoma Hodgkin. Ecaterina mizează enorm pe ajutorul oamenilor și promite că nu va lupta cu boala, ci o va învinge. Aceasta are și un copil care o motivează și o determină să nu renunțe.

Tratamentul de care are nevoie costă 80 000 de euro și va fi realizat în Germania, o sumă ireală pentru Ecaterina fără susținerea oamenilor. Ea a reușit deja să adune o parte din sumă pentru primul tratament în valoare de 15 948 de euro.

„Depistasem o formațiune sub piele, de circa 2 cm în zona claviculei (intre gât si umăr). Moale și mobilă la palpare. M-am adresat într-o clinică privată din Chișinău, unde chirurgul mi-a zis că e doar un ganlion limfatic, și să mă duc acasă, să aștept… până trece.

În ultima perioadă formațiunea s-a mărit și s-a schimbat. M-am adresat deja la altă clinică, unde chirurgul m-a trimis la tomografie si ulterior la biopsie. S-au depistat mai multe formațiuni mai mici. Dintre care una in plămân, una in ficat…

Peste o săptămână mi-a venit diagnoza. Aia pe care multora le e frică să o pronunțe cu voce tare.

30 Aprilie ora 12:00. Îl culcam pe Adam pentru somnul de amiază. Abia adormise la mine în brațe și am luat telefonul să verific ce mai e pe acolo.

????e-mail. Laboratorul din MedPark. “Ok, e rezultatul biopsiei.” Au început să îmi tremure mâinile: “numai nu limfoma, numai nu limfoma, Doamne!”. Dădeam scroll la pagină ca să ajung la diagnoză.

“Limfoma Hodgkin”

❌CANCER.
Nu am l-am citit, l-am auzit ca un tunet. Am simțit acest text tăiat cu lama pe piept. Fiecare literă. Mi s-au astupat urechile. Nu mai auzeam, decât un vuiet ciudat. Mi-a venit un val fierbinte la cap. M-au trecut fiorii și lacrimile au început să pice rapid pe display-ul telefonului. Deja tremurau nu doar mâinile. Tremuram toată.

“Ok, keep calm”. Am culcat încet băiatul pe pat. ????????Dormea dulce și visa ceva foarte frumos. Ceva la fel de perfect, precum este lumea în care trăiește. La fel de perfect, precum este el însuși.

M-am șters pe față și am ieșit la bucătarie: “mam, stai te rog un pic cu Adam cât doarme, eu o să-l sun pe domnul chirurg. Mi-a venit rezultatul, da, e limfoma”,” a povestit Ecaterina pentru tv8.md.

„Un cunoscut mi-a scris “și chiar crezi că oamenii o sa te ajute?” Chiar CRED! Si oamenii, si Dumnezeu, și chiar eu însumi pentru ca eu VREAU sa trăiesc!! Tare-tare vreau. Vreau foarte mult să îl văd pe fiul meu crescând și să îi fiu alaturi pentru că îl ADOR! Eu sunt determinată nu să lupt cu boala, Dar să o înving! Dar nu o pot face de una singura”, este mesajul femeii în vârstă de 27 de ani.

Mai multe inițiative au fost pornite în susținerea Ecaterinei pe rețelele de socializare. O doamnă care face torturi la comandă a menționat că toți banii din comenzile pe care le va primi vor ajunge în contul Ecaterinei pentru tratament.

Mai jos puteți găsi documentele necesare care confirmă diagnoza Ecaterinei Gurscaia:

Cei care doresc să o ajute pe Ecaterina, o pot face prin donații la următoarele conturi, dar și accesând acest link.

VICTORIA BANK (LEI, VALUTĂ) IBAN: MD71VI225912005211519456 Beneficiar: ECATERINA GURSCAIA Bancă: BC “Victoriabank” S.A. SWIFT VICBMD2X Nr. Card: 4779180006077201

MOLDINDCOMBANK (LEI) IBAN: MD83ML000002259A67144861 Beneficiar: ECATERINA GURSCAIA Bancă: BC “Moldindconbank” S.A., SWIFT: MOLDMD2X Nr. Card: 4028110276031280

MOLDINDCOMBANK (€ , $, ₽ ) IBAN: MD41ML000002259A67144841 Beneficiar: ECATERINA GURSCAIA Bancă: BC “Moldindconbank” S.A., SWIFT: MOLDMD2X Nr. Card: 5574840292508953

Totodată, puteți dona și pe Facebook : „Este un fundraiser unde oamenii pot dona direct pe Facebook. Mă va ajuta enorm daca oamenii vor invita acolo prieteni. De la fiecare 100 prieteni am circa 70€ ajutor”, spune Ecaterina.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram