Doi bărbați din sistemul medical din Bălți și Fălești sunt suspectați pentru perfectarea ilegală a actelor medicale. Aceștia sunt acuzați de trafic de influență, împreună cu alți angajați din domeniu. Din decembrie 2020 până în prezent ei ar fi influențat activitatea membrilor Comisiei Medicale a conducătorilor de autovehicule din cadrul IMSP „Spitalul Raional Fălești”.

Bănuiții ar fi favorizat eliberarea unor formulare medicale printre care, adeverințe medicale pentru obținerea permisului de conducere (formularul nr.083/e), avize consultative narcologice pentru dreptul de a fi admis la cursuri de șoferi, autorizații de achiziționare a armelor și munițiilor aferente (formularul nr.092-1/e), certificate de la medicii psihiatri și altele. Pentru serviciile prestate suspecții primeau diverse sume de bani care variau de la 600 la 1500 de lei.

La 11 iunie au fost efectuate percheziții la domiciliile, în automobilele și în birourile de serviciu ale suspecților. În rezultatul perchezițiilor au fost ridicate acte care vor servi drept probe pe cauza penală.

Cazul a ajuns în vizorul poliției și procuraturii din Bălți, la 15 aprilie curent, iar persoanele bănuite sunt cercetate în libertate. Conform legii penale, persoana vinovată de trafic de influență riscă amendă de până la 200 000 de lei sau pedeapsă cu închisoare de la 2 la 6 ani.

Cazul este cercetat de poliție pentru a stabili toate circumstanțele.

Poliția

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!