/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Numărul moldovenilor vaccinați peste hotare a depășit 50 de mii

missing
15 iunie 2021, ora 11:54

Peste 50 de mii de cetățeni moldoveni s-au vaccinat peste hotarele țării împotriva coronavirusului. Despre aceasta a anunțat medicul epidemiolog din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Alexei Ceban, în cadrul unei conferințe de presă. 

„Se duce o evidență a persoanelor care trec frontiera cu certificatele de vaccinare, astfel că sistemul informațional al Poliției de Frontieră permite acest lucru și datele sunt comunicate Ministerului Sănătății. Calculele sunt destul de complexe, nu sunt unilaterale”, a precizat Alexei Ceban.

Potrivit ultimelor date prezentate de ANSP, circa 539 de persoane au fost imunizate în total de la începutul campaniei de vaccinare. Numărul cetățenilor cărora le-au fost administrate ambele doze a ajuns la circa 153 de mii.

Campania de vaccinare în Republica Moldova a început la 2 martie curent.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram