/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

România: Alocațiile copiilor vor fi majorate de la 1 ianuarie 2022

15 iunie 2021, ora 14:26

Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor din România a decis majorarea alocațiilor pentru copii de la 1 ianuarie 2022. Digi 24 scrie că creșterea ar fi de puțin peste 10 lei. Comisia de muncă a dat, marți, raport de adoptare în forma venită de la Senat a ordonanţei de urgenţă privind alocaţiile de stat pentru copii. Proiectul urmează să intre miercuri la votul plenului Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Comisiei de muncă de la Camera Deputaţilor din România, Oana Ţoiu, a declarat că următoarea majorare a alocaţiilor va fi la 1 ianuarie 2022 cu rata inflaţiei.

„Următoarea majorare a alocaţiilor o să fie în ianuarie 2022 cu rata de inflaţie de la acest moment. Vreau să clarific că niciuna dintre modificările realizate astăzi la comisie nu prevede micşorarea alocaţiilor, aşa cum a mai fost menţionat în parte din dezbaterile din comisie şi în spaţiul public. Niciuna dintre prevederile şi niciuna dintre propuneri nu se referea la micşorarea alocaţiilor. Ceea ce a fost astăzi adoptat în Comisia de muncă şi protecţie socială confirmă punctul de vedere al Guvernului României şi este ritmul de creştere al alocaţiilor. A fost modificat similar cu amendamentele adoptate în Senat, indexarea de la 20% care urma să aibă loc în iulie anul acesta cu indexarea cu rata inflaţiei de la 1 ianuarie 2022”, a spus Ţoiu, la Palatul Parlamentului.

Sursa mai notează că discuțiile din comisie nu au fost lipsite de jigniri. Adrian Solomon, deputat PSD: „Acest mod de a-i păcăli pe oameni este păgubos pentru oameni”.

Oana Țoiu, deputat USR PLUS: „Dacă se indexează cu rata inflaţiei în 2022, asta nu afectează cuantumul alocației din iulie 2022 pentru că asta e inclus în lege și în ordonanța de urgență”.

Alocațiile pentru copii ar fi trebuit să crească în cinci etape de valoare nominală egală, anunța, la începutul anului, Ministerul Finanțelor. Potrivit OUG 123/2020, care prevede dublarea alocațiilor de stat pentru copii în cinci etape, acestea ar fi trebui majorate la 1 iulie cu 20%.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a precizat săptămâna trecută că singurul lucru cert este acela că alocaţiile pentru copii vor creşte cu 20% de la 1 ianuarie 2022, urmând ca celelalte posibile majorări să fie decise în funcţie de situaţia economică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram