126 307 doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost distribuite pentru populația din regiunea transnistreană. Repartizarea vaccinurilor s-a desfășurat în mod echitabil și proporțional pentru toate unitățile administrativ-teritoriale ale Republicii Moldova, informează Biroul politici de reintegrare.

Astfel, după tipul de vaccin, în regiunea transnistreană au fost distribuite: AstraZeneca (Vaxzevria) – 16.910 doze, Pfizer/Biontech (Comirnaty) – 12.396 doze, Sinovac – 15.000 doze, Sinopharm – 20.001 doze, Sputnik-V – 62.000 doze.

Majoritatea loturilor de vaccin anti COVID-19 au fost oferite cu titlu gratuit Republicii Moldova de către partenerii externi, cu suportul financiar și tehnic al Uniunii Europene, Guvernului României, Biroului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa și a Federației Ruse, precum și din procurările făcute pe linie bugetară de către Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate de la producătorii din R.P. Chineză.

Biroul politici de reintegrare amintește că beneficiarii din regiunea transnistreană pe lângă vaccin au recepționat și multiple loturi umanitare ce conțineau echipamente de protecție individuală și aparataj medical performant. Potrivit datelor oferite de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, 556 597 persoane s-au vaccinat în Republica Moldova de la începutul campaniei, dintre care 167 789 au primit și a doua doză. În ultimele 24 de ore s-au imunizat 17 718 persoane, dintre care 14 879 au primit rapelul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!