/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Vești bune pentru Franța! Masca nu mai este obligatorie în aer liber, iar ora marțială, anulată

missing
16 iunie 2021, ora 15:23

Măștile nu mai sunt obligatorii în aer liber, în Franța, începând cu joi, 17 iunie. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Franței, Jean Castex. Totodată, acesta a anunțat anularea orei marțiale începând cu duminică, 20 iunie, astfel circulația va fi permisă pe timp de noapte. Ora marțială a fost abrogată cu zece zile mai devreme decât era prevăzut inițial.

Totuși, Castex a menționat că masca va fi obligatorie în spațiile închise, în grupuri mari de persoane sau în transport.

Actualmente, în Franța este interzisă circulația pe timp de noapte, de la 23:00 până la 06:00.

Guvernul francez planifică ca până la sfârșit de luna august, 40 de milioane de francezi să fie vaccinați cu cel puțin o doză și 35 de milioane, imunizați cu ambele doze. De asemenea, 85% din persoanele ce au depășit vârsta de 50 de ani și persoanele cu morbidități – vor fi vaccinate cu cel puțin o doză.

Restricțiile au fot relaxate în contextul în care Franța se bucură de o dinamică bună în ceea ce privește pandemia de Covid-19. „Trăim un moment fericit de întoarcerea la viața normală. Suntem pe drumul cel bun”, a conchis prim-ministrul francez.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram