/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Gestul lui Cristiano Ronaldo a cauzat pierderi de patru miliarde de dolari pentru Coca-Cola

16 iunie 2021, ora 13:23

Orice gest sau cuvânt al lui Cristiano Ronaldo au un impact puternic în întreaga lume. La conferinţa de presă dinaintea meciului Portugalia – Ungaria, de la Budapesta, Ronaldo a dat la o parte din faţa sa două sticle cu Coca-Cola. A luat imediat o sticlă cu apă şi a spus: „Apă”. Starul portughez a vrut să transmită că ar trebui să bem apă. Gestul său a avut un impact negativ imens asupra mărcii.

Observând evoluţia acţiunilor companiei înainte şi după „momentul Cristiano”, a însemnat o pierdere de miliarde de dolari pentru Coca-Cola, notează cotidianul spaniol Marca. Bursa s-a deschis la ora 15:00 în Europa. La acea vreme, cota Coca-Cola era aproape de 56,10 dolari.

30 de minute mai târziu, când Cristiano Ronaldo a părăsit sala de conferinţă a stadionul „Puskas Ferenc” din Budapesta, acţiunile au scăzut la un minim de 55,22 dolari pe acţiune. Gestul de a da sticlele deoparte a provocat o scădere de 1,6% pentru companie pe bursă. Şi din punct de vedere economic, Coca-Cola a trecut de la o valoare de 242 miliarde dolari la 238 miliarde dolari.

Adică, pierderi totale de 4 miliarde de dolari. Este cunoscut faptul că internaţionalul portughez îndeamnă copiii să aibă o dietă sănătoasă, fără zahăr şi grăsimi. Cristiano Ronaldo a spus că nici pe fiul său nu-l lasă să consume astfel de produse.

„Sunt dur cu fiul meu. Uneori bea Coca-Cola şi Fanta şi mănâncă chipsuri şi ştie că nu-mi place”, a afirmat acesta. Compania Coca-Cola este unul dintre sponsorii Campionatului European de Fotbal.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram