/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Sancțiuni UE și tancuri binecuvântate de preoți. Colaborator al Ambasadei Ruse, interzis în Moldova

Ce cadouri i-a oferit președintele SUA, Joe Biden, omologului său rus, Vladimir Putin

17 iunie 2021, ora 10:08

Preşedintele american Joe Biden a ținut să îi facă un cadou omologului său rus Vladimir Putin și i-a oferit acestuia, în cadrul summitului de la Geneva, o pereche de ochelari de aviator pe comandă și o sculptură din cristal reprezentând un bizon american, potrivit unui oficial de la Casa Albă, citat de CNN și preluat de digi24.ro.

Este vorba despre o pereche de ochelari «Aviators» de la Randolph USA, principalul contractant pentru ochelari de soare pentru armata Statelor Unite.

„Preşedintele Biden i-a oferit preşedintelui Putin o pereche de ochelari «Aviators» de la Randolph USA. În 1978, Randolph şi armata au produs HGU-4/P Aviator pentru piloţi de vânătoare. De atunci, ei le livrează armatei americane şi partenerilor din NATO ochelarii lor de nivel înalt şi durabili, produşi în fabrica din Massachusetts”, declară oficialul citat.

Președintele american apare frecvent în fotografii purtând ochelari de soare de aviator în timp ce călătorește.

Alături de perechea de ochelari, Biden i-a oferit lui Putin şi o sculptură din cristal care reprezintă un bizon american, realizată de Steuben Glass din New York.

Acesta are semnificații speciale atât pentru SUA, cât și pentru Rusia. Bizonul este văzut drept un animal al puterii, rezistenței și chiar a fost celebrat drept mamiferul național al SUA.

De asemenea, bizonul este la loc de cinste și în Rusia, unde el a fost reintrodus în sălbăticie, după ce a dispărut complet din habitatul său natural în anul 1927.

Președintele Joe Biden a spus după întâlnirea cu Vladimir Putin că și-a atins obiectivul pe care și-l propusese la acest summit: „Am făcut ceea ce aveam de făcut”, a afirmat liderul de la Casa Albă într-o conferință de presă în care a anunțat că a avut o discuție „bună” și „pragmatică” cu omologul rus, termeni care s-au regăsit și în conferința de presă susținută de liderul de la Kremlin.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram