/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Detalii noi de la Procuratură în dosarul privind filarea unui judecător de la Curtea de Apel. Cinci persoane - reținute

missing
17 iunie 2021, ora 12:10

UPDATE 12:08 În custodia organelor de drept se află cinci persoane, asupra acțiunilor cărora planează bănuieli rezonabile de implicare activă în acțiuni infracționale. Acestea sunt vizate într-un dosar privind inviolabilitatea vieții personale a unui judecător, cu privire la care azi au avut loc descinderi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), Emil Gaitur, în rezultatul prelucrării informației prezentate de către organele operative, acum două luni, a fost pornită urmărirea penală pentru încălcarea inviolabilității vieții personale.

Astăzi, conform probelor acumulate, din punct de vedere tactic, au fost efectuate, în paralel, mai multe percheziții, în cadrul cărora au fost ridicate suporturi electronice și înscrisuri.

Deoarece, chiar în aceste momente, acțiunile de urmărire penală sunt în fază activă, alte date detaliate pe acest caz nu pot fi oferite.

Știrea inițială: Cel puțin patru persoane ar fi fost reținute cu puțin timp în urmă de către procurori și ofițerii Serviciului Informații și Securitate (SIS), după ce ar fi pus la cale o schemă de filaj, scrie deschide.md. Cele patru persoane ar fi filat un judecător de la Curtea de Apel Chișinău.

Solicitată pentru mai multe detalii, purtătoarea de cuvânt a SIS, Daniela Mînzat, a confirmat că au avut loc descinderi pe acest caz, dar nu a oferit mai multe informații. De cealaltă parte, comunicatorul PCCOCS, Emil Gaitur, ne-a spus că se va informa și va reveni ulterior cu precizări.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram