/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/DOC/ CSJ a pus punct în litigiul dintre AUR și partidul condus de Tcaciuc, care a cerut excluderea AUR din cursa electorală

missing
17 iunie 2021, ora 17:24

Curtea Supremă de Justiție a declarat inadmisibil recursul Partidului Acțiunii Comune Congresul Civic (PACC), condus de fostul comunist Mark Tcaciuk împotriva partidului Politic „Alianța pentru Unirea Românilor”, prin care s-a cerut anularea înregistrării Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) în campania electorală. Magistrații CSJ au luat o astfel de decizie la 16 iunie din motiv că recursul PACC a fost depus de o persoană neîmputernicită ca să depună dosarul.

„Alina Palii nu a fost împuternicită în modul prevăzut de lege de a semna şi depune cererea de recurs în interesele recurentului Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune Congresul Civic”, motiv ce impune Completul specializat pentru examinarea acţiunilor în contencios administrativ să ajungă la concluzia de a conchide că recursul este depus de către o persoană neîmputernicită şi urmează a fi declarat inadmisibil”, se arată în decizia CSJ.

Precizăm că, la 7 iunie curent, Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic” a depus la Curtea de Apel o cerere de chemare în judecată împotriva Comisiei Electorale Centrale, persoană terță Partidul Politic „Alianța pentru Unirea Românilor” prin care a cerut anularea înregistrării AUR în campania electorală. Motivul invocat este este că pe lista AUR la anticipate se regăsește liderul Uniunea Salvăm Basarabia, Valeriu Munteanu, și liderul PL, Dorin Chirtoacă.

La 13 iunie, Curtea de Apel a respins ca fiind neîntemeiată acțiunea înaintată de Partidul Politic „Partidul Acțiunii Comune Congresul Civic”, prin intermediul reprezentantului cu drept de vot consultativ, Alina Palii împotriva Comisiei Electorale Centrale, terț Partidul Politic „Alianța pentru Unirea Românilor” privind anularea Hotărârii Comisiei Electorale Centrale nr. 4957 din 04 iunie 2021, prin care AUR a fost înregistrat pentru participarea la anticipate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram