/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

EURO 2020: Ucraina a câştigat la Bucureşti în faţa Macedoniei de Nord cu 2-1

missing
17 iunie 2021, ora 18:15

Naţionala de fotbal a Ucrainei a învins formaţia Macedoniei de Nord cu scorul de 2-1 (2-0), joi, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa C a turneului final EURO 2020.

Echipa antrenată de Andrei Şevcenko s-a impus prin golurile marcate de Andrei Iarmolenko (29) şi Roman Iaremciuk (34), iar pentru Macedonia de Nord a punctat Ezgjan Alioski (57), scrie Agerpres.

De remarcat că ambele echipe au ratat câte un penalty, Macedonia prin Alioski, dar acesta a trimis în plasă mingea respinsă de portar, iar Ucraina prin Ruslan Malinovski.

Ucraina a controlat jocul din start şi prima sa ocazie a venit în min. 5, când Karavaev a şutat din voleu peste poartă, după o minge respinsă de Dimitrievski. Malinovski a fost aproape de gol (8), însă şutul său la colţul scurt a fost respins în corner de Dimitrievski. Echipa antrenată de Şevcenko a ratat o mare şansă în min. 11, prin Iaremciuk, care a scăpat singur spre poartă, dar a preferat să încerce o pasă şi a fost blocat de Ristovski.

Prima acţiune mai închegată de macedonenilor a venit în min. 15, când Nikolov, fostul jucător al echipei FC Viitorul, a şutat imprecis din poziţie bună. Un minut mai târziu, Elmas a reluat la colţul scurt, în plasa laterală, centrarea lui Nikolov.

Ucraina continuat să atace în valuri, iar Iarmolenko a avut un şut blocat de Velkovski (23), după care a fost oprit de Dimitrievski la 6 metri (28).

”Galbenii” au deschis scorul în min. 29, după un corner executat de Malinovski, Karavaev a reluat acrobatic cu călcâiul, iar Iarmolenko trimis în plasă de la bara a doua.

Ucraina şi-a dublat avantajul în scurt timp (34), Iaremciuk scăpând singur cu portarul după pasa lui Iarmolenko.

Macedonia de Nord a reuşit să trimită mingea în plasă prin Pandev, dar golul a fost anulat pentru ofsaid (39).

Până la pauză, Ucraina a mai avut o şansă notabilă, dar şutul lui Karavaev (40), blocat Velkovski a fost reţinut cu emoţii de Dimitrievski.

La reluare, macedonenii au fost mai incisivi şi au avut şansa de a înscrie în min. 47, la o pătrundere a lui Ademi, dar şutul acestuia la colţul scurt a fost respins miraculos de Buşcean scoate miraculos.

Dimitrievski s-a remarcat la poarta cealaltă (51), la lovitura liberă executată de Malinovski din flancul drept, iar la cornerul care a urmat Zabarnîi (52) i-a dat şi el emoţii lui Dimitrievski.

În min. 57, Macedonia de Nord a redus din diferenţă, prin Ezgjan Alioski, după ce penalty-ul executat de jucătorul lui Leeds a fost respins de Buşcean. Lovitura de pedeapsă s-a acordat pentru faultul lui Karavaev la Pandev, după ce şutul lui Trajkovski fusese deviat în bară de Buşcean.

Ucraina a fost aproape să marcheze al treilea gol prin Malinovski (65), dar mijlocaşul echipei Atalanta a tras pe direcţia portarului.

Pe fondul unui joc echilibrat, Trajkovski a fost periculos, cu un şut din marginea careului, cu pământul, respins cu emoţii de Buşcean (68).

Noul-intrat Ţîgankov, elevul lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev, a ratat o ocazie mare în min. 74, şutând pe lângă de la circa 11-12 metri.

Ucraina a beneficiat şi ea de un penalty (84), dar şutul lui Malinovski a fost respins de portarul Dimitrievski. Arbitrul argentinian a acordat penalty-ul, la semnalizarea arbitrilor video şi după ce a consultat imaginile, pentru un henţ comis câteva minute mai devreme de la Avramovski, la lovitura liberă a lui Malinovski.

Ultima ocazie a macedonenilor a fost ratată de Trajkovski, care a şutat periculos la colţul lung (90+4).

Ucraina a obţinut prima sa victorie în grupă, după 2-3 cu Olanda, la Amsterdam, în timp ce debutanta Macedonia de Nord a pierdut al doilea joc la rând, după 1-3 cu Austria.

Joi are loc şi celălalt meci al grupei, Olanda – Austria, la Amsterdam.

În ultima etapă, pe 21 iunie, Ucraina va înfrunta Austria la Bucureşti, iar Macedonia se va deplasare la Amsterdam pentru partida cu Olanda.

Ucraina – Macedonia de Nord 2-1 (2-0)
Au marcat: Andrei Iarmolenko (29), Roman Iaremciuk (34), respectiv Ezgjan Alioski (57).
Ezgjan Alioski a ratat un penalty în min. 57 (a apărat Gheorghi Buşcean).
Ruslan Malinovski (Ucraina) a ratat un penalty în min. 84 (a apărat Stole Dimitrievski).
Bucureşti, Arena Naţională
EURO 2020 – Grupa C

Au evoluat echipele:
Ucraina: 1. Gheorghi Buşcean – 21. Aleksandr Karavaev, 13. Ilia Zabarnîi, 22. Mikola Matvienko, 16. Vitali Mikolenko – 10. Mikola Şaparenko (5. Serghei Sidorciuk, 78), 6. Taras Stepanenko, 17. Aleksandr Zincenko – 8. Ruslan Malinovski (2. Eduard Sobol, 90+2) – 7. Andrei Iarmolenko (căpitan; 15. Viktor Ţîgankov, 70), 9. Roman Iaremciuk (19. Artem Besedin, 70). Selecţioner: Andrei Şevcenko.
Rezerve neutilizate: 12. Andrei Piatov, 23. Anatoli Trubin – 3. Gheorghi Sudakov, 4. Serghei Krivţov, 11. Marlos, 14. Evgheni Makarenko, 24. Aleksandr Timcik, 26. Artem Dovbik.
Macedonia de Nord: 1. Stole Dimitrievski – 13. Stefan Ristovski, 14. Darko Velkovski (7. Ivan Trickovski, 85), 6. Visar Musliu – 16. Boban Nikolov (9. Aleksandar Trajkovski, 46), 5. Arijan Ademi (4. Kire Ristevski, 85), 20. Stefan Spirovski (25. Darko Curlinov, 46), 8. Ezgjan Alioski – 17. Enis Bardhi (24. Daniel Avramovski, 77) – 10. Goran Pandev (căpitan), 21. Eljif Elmas. Selecţioner: Igor Angelovski.
Rezerve neutilizate: 12. Risto Jankov, 22. Damjan Siskovski – 2. Egzon Bejtulai, 11. Ferhan Hasani, 15. Tihomir Kostadinov, 23. Marjan Radeski, 26. Milan Ristovski.

Arbitru: Fernando Andres Rapallini; arbitri asistenţi: Juan Pablo Belatti, Diego Yamil Bonfa (toţi din Argentina); al patrulea oficial: Slavko Vincic; arbitru de rezervă: Tomaz Klancnik (ambii din Slovenia)
Arbitru video: Alejandro Hernandez (Spania); arbitri asistenţi video: Jose Maria Sanchez (Spania), Filippo Meli (Italia), Juan Martinez Munuera (Spania)
Delegat UEFA: Rotem Kamer (Israel), observator UEFA pentru arbitri: David Fernandez Borbalan (Spania)
Cartonaşe galbene: Şaparenko (43), Avramovski (83).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram