/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/FOTO/ Beciuri și subsoluri inundate. Pompierii au pompat apa din zeci de gospodării, după precipitațiile abundente

missing
17 iunie 2021, ora 09:26

Mai multe gospodării din țară au fost inundate în urma ploilor puternice din ultima perioadă. Salvatorii au fost alertați pentru a pompa apa din beciurile și subsolurile a zeci de cetățeni, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU). 

În localitatea Văleni raionul Cahul, aceștia au pompat apa care a pătruns în zece gospodării. Angajații IGSU au utilizat motopompele din dotare și au eliberat beciurile și subsolurile de apa care a pătruns în urma precipitațiilor. La fața locului au lucrat trei autospeciale de intervenție și patru motopompe.

De intervenția pompierilor a fost nevoie în câteva gospodării din raioanele Telenești, Florești, Ungheni dar și UTA Găgăuzia. Tot precipitațiile au făcut prejudicii în raioanele Ocnița, Soroca, Ungheni, Dondușeni, Criuleni, Leova, Sângerei și UTA Găgăuzia, unde mai multe hectare de culturi agricole au fost afectate.

La fața locului lucrează Comisiile pentru situații excepționale în vederea estimării pagubelor materiale. În ultimele 24 de ore angajații IGSU au intervenit în 30 de situații de risc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram