Război în Ucraina, ziua 173: Explozii la Zatoka: 3 morți și 2 răniți. Rusia dă acordul ca experții AIEA să meargă la centrala din Zaporojie

politic

Igor Dodon a anunțat când se va vaccina împotriva COVID-19: „O să o fac public, așa cum am promis”

18 iunie 2021, ora 08:35
Distribuie:

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a anunțat că luni sau marți își va administra prima doză de vaccin împotriva virusului COVID-19. În emisiunea sa tradițională, filmată de această dată în Rusia, acesta a spus că a ales să se imunizeze cu serul rusesc Sputnik V.

„Iar pentru că sunt des întrebat când mă vaccinez. Cel mai probabil o să mă vaccinez luni sau marți. Sâmbătă seara o să mă întorc de la Moscova. Luni sau marți o să mă vaccinez cu Sputnik V. O să o fac public, așa cum am promis. Am încredere în vaccinul rusesc”, a declarat Dodon.

Dodon a spus că ediția de azi „Președintele Igor Dodon răspunde” a realizat-o în Federația Rusă, unde, în aceste zile va avea întrevederi cu moldovenii de acolo.

„Vreau să vă comunic faptul că un lot de 60 de mii de doze de vaccin „Sputnik V”, ajutor umanitar, va ajunge azi la Chișinău”, a mai spus Dodon.

Ieri, 17 iunie, Ministerul Sănătății de la Chișinău a precizat că există o confirmare verbală din partea autorităților ruse și încă nu sunt actele confirmative în acest sens.

„Există o confirmare preliminară, verbală. Așteptăm documentele confirmative, cu toată informația, privind numărul de doze, data și ora când ajung”, a precizat purtătoarea de cuvânt a ministerului Sănătății, Cristina Stratulat.

Potrivit datelor oficiale, de la începutul campaniei de imunizare, în Republica Moldova au fost administrate 597 494 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Astfel, peste 200 de mii de oameni au fost imunizați cu ambele doze de vaccin.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram