/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

Încă o țară din Uniunea Europeană renunță la purtarea măștii de protecție în spațiile deschise

18 iunie 2021, ora 14:57

Masca de protecţie nu va mai fi obligatorie în exterior începând din 26 iunie în Spania, unde situaţia epidemiei de COVID-19 este în netă ameliorare, a anunţat vineri şeful guvernului, Pedro Sanchez, transmite AFP, citată de agerpres.ro.

„Acest weekend va fi ultimul cu măşti în exterior, pentru că, din 26 iunie, nu vom mai purta masca în spaţiile publice” în aer liber, a declarat Pedro Sanchez cu ocazia unei deplasări la Barcelona, precizând că măsura va fi adoptată oficial joia viitoare, într-o şedinţă de guvern extraordinară.

„Străzile şi feţele noastre îşi vor recăpăta aspectul normal”, a salutat el. Franţa a ridicat joi obligativitatea purtării măştii în exterior, iar Germania se orientează şi ea spre o renunţare treptată la această obligaţie.

În Spania, purtarea măştii în spaţiile deschise a fost impusă în mai 2020 pentru toate persoanele de peste 6 ani. În aprilie, autorităţile au fost totuşi nevoite să dea înapoi în urma scandalului provocat de un text care impunea purtarea măştii chiar şi pe plajă.

Cu un bilanţ de peste 80.000 de decese din peste 3,7 milioane de cazuri de infectare, Spania este una din ţările europene cel mai puternic lovite de pandemie. Însă numărul cazurilor noi a scăzut drastic în ultimele săptămâni, odată cu avansarea campaniei de vaccinare.

Conform celor mai recente statistici guvernamentale, 13,6 din cei aproape 47 milioane de spanioli, adică 28,7% din populaţie, au încheiat schema de vaccinare împotriva COVID-19, iar 47,1% au primit cel puţin o doză.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram