/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Sculptura Veronicăi Micle a fost instalată în scuarul Mihai Eminescu cu încălcări, anunță Ministerul Educației

missing
18 iunie 2021, ora 16:35

Sculptura din bronz a Veronicăi Micle a fost instalată cu încălcarea legii în Scuarul Mihai Eminescu din centrul Chișinăului. Un anunț în acest sens a fost făcut de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării într-un comunicat de presă. 

Ministerul și-a exprimat dezacordul privind edificarea și inaugurarea sculpturii „Veronica Micle”, acțiune întreprinsă cu încălcarea normelor legale, potrivit autorităților.

„Edificarea sculpturii „Veronica Micle” s-a realizat cu abateri de la prevederile legale, fiind edificată fără hotărârea Guvernului, respectiv sculptura inaugurată nu dispune de statut de monument de for public, precum prevede legea monumentelor de for public și astfel, nu va beneficia de protecția statului”, se arată într-un comunicat al Ministerului.

Reprezentanții instituției spun că amplasarea sculpturii în zona de protecție a monumentului de for public „Mihai Eminescu”, înscris în Registrul Monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat, a fost făcută cu încălcări în absența coordonării/ avizării prealabile a locului de amplasare cu Ministerul, prin intermediul Consiliului Național al Monumentelor.

Lucrarea aparține artistului Veaceslav Jiglițchi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram