/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Emoții mari pentru absolvenții de liceu! Au susținut azi ultima probă de Bacalaureat

missing
18 iunie 2021, ora 18:46

Emoționați și grăbiți, dar totodată entuziasmați și plini de speranță. Așa i-am văzut, astăzi, ieșind de la ultimul examen de Bacalaureat, pe absolvenții claselor a 12-a. Aceștia au susținut proba la alegere, după ce au optat pentru una dintre cele șapte materii: geografie, chimie, istoria românilor și universală, informatică, biologie, matematică și fizică. La examen au participat în jur de 16 mii de elevi.

În jurul orei 11, curtea Liceului Gheorghe Asachi din Capitală, unde au susținut examenul de BAC studenții de la Colegiul Național de Comerț al ASEM, a devenit neîncăpătoare. Părinți, elevi și profesori discutau aprins despre ceea ce au reușit să scrie la ultima probă de la Bacalaureat.

„N-am avut nicio frică, pentru că sunt încrezută în ceea ce știu. Deja rezultatele vor arăta”.

„Prima zi când am susținut examenul, am fost foarte emoționați, dar acum foarte ușor și liber”.

Cu mari emoții i-am întâlnit în curtea Liceului Gheorghe Asachi din capitală și pe profesorii proaspeților absolvenți, care au venit să-i susțină.

„Am venit să susțin copiii mei. Sunt diriginte și sunt tot așa ca și copiii mei de acasă. De aceea, stăm și cu părinții, respectiv, cu părinții, de la primul examen până la ultimul”, a spus Ala Sadovici, profesoară de informatică la Colegiul Național de Comerț al ASEM.

Totuși, mai emoționați chiar și decât absolvenții, se pare că au fost părinții lor. Această doamnă spune că a venit să-și susțină fiica.

„Este un eveniment important pentru toată familia. O susținem cu toții, ținem pumnii pentru ea”.

Am mers și la Liceul Teoretic „Nikolai Gogol”, acolo unde au susținut, astăzi, examenul absolvenții Liceului Teoretic Republican „Aristotel”. Acești doi tineri au ales testul la geografie.

„- Ce vi s-a părut dificil? – Uraganul, cred. A fost ușor per general. Nu cred greu. Un nouă, un 10, așa”.

„Cel mai greu, cu siguranță, a fost româna. Nu există ceva mai greu, dar cred că mi-am atins așteptările”.

Și la acest liceu, părinții își așteptau cu nerăbdare copiii în curtea școlii sau în automobilele parcate cu zecile în preajma instituției. Această mamă își aștepta cu mari emoții feciorul, care a susținut, azi, proba la fizică.

„Este ultimul examen, avem emoții, așteptăm. Emoții vom avea, cât vom aștepta rezultatele”.

Examenele de BAC din acest an s-au desfășurat în 93 de Centre, dintre care 31-a – în municipiul Chişinău. Pe 22 iunie, aproape 500 de elevi de etnie bulgară, găgăuză și ucraineană vor susține proba de examen la limba maternă. Testele vor fi verificate în perioada 4 – 26 iunie, iar rezultatele vor fi afișate în Centrele de Bacalaureat, pe 27 iunie.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram