Renato Usatîi, liderul blocului electoral care-i poartă numele, a venit cu o reacție cu privire la secvența video în care apare trăgând din Kalashnikov la un TIR din Capitală. În cadrul unei conferințe de presă, politicianul a acuzat Platforma DA că a primit aceste imagini de la liderul Partidului Socialiștilor (PSRM), Igor Dodon. 

Politicianul a precizat că secvențele video au apărut acum trei luni pe canalele de telegram afiliate PSRM, însă, au fost făcute acum zece ani la TIR-ul Dinamo din sectorul Râșcani al Capitalei.

„Acest video este înregistrat de mine personal și un prieten de al meu. În primul caz, a intrat în posesia PSRM, în al doilea caz, video-ul mi l-a luat FSB-ul rusesc, când a făcut percheziții acasă”, a declarat Renato Usatîi.

Întrebat de unde a obținut aceste imagini, deputatul Platformei DA Dinu Plângău a spus că a primit secvența video acum trei zile, de la o persoană, căreia însă nu i-a dat numele. „A promis că o să-mi mai dea imagini de genul acesta”, a spus alesul poporului pentru TV8.

Serviciul de presă al PSRM nu ne-a răspuns la telefon pentru o reacție.

În imaginile video, făcute publice de deputatul Platformei DA, se vede cum Renato Usatîi, deputatul democrat Alexandru Jizdan și omul de afaceri Dorin Damir trag din Kalashnikov în tir. În aceste secvențe Renato Usatîi face amenințări în adresa unui oarecare bărbat pe numele Boris. „Noi vom veni după tine. Borea, asta se poate întâmpla cu oricine”.

Cu o reacție a venit deputatul democrat Alexandru Jizdan. Acesta a scris pe rețelele sociale că video-ul datează din perioada în care el nu deținea funcția de ministru de Interne și nici nu era deputat. Mai mult, potrivit lui, a fost făcut cu cel puțin zece ani în urmă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!