/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Agenția Servicii Publice anunță facilitați la eliberarea buletinului de identitate, în ziua alegerilor

missing
21 iunie 2021, ora 18:55

Cetățenii care în ziua alegerilor parlamentare anticipate nu vor deține un act valabil pentru a vota, se vor putea adresa la Agenția Servicii Publice (ASP) pentru a cere un buletin de identitate provizoriu, care va fi eliberat gratuit. 

„Începând cu 11 iunie curent, ASP va asigura confecționarea buletinelor de identitate cetățenilor Republicii Moldova cu drept de vot, în baza tuturor cererilor depuse în perioada 11 iunie 2021 – 8 iulie 2021 inclusiv, până la data de 9 iulie 2021 și în cazul în care termenul limită al comenzii depășește această dată, indiferent de tariful achitat”, se arată într-un comunicat de presă al ASP.

Cetățenii Republicii Moldova care vor solicita buletinul de identitate în zilele de vineri și sâmbătă înainte de ziua desfășurării scrutinului electoral vor putea obține la momentul adresării în aceste zile, buletinul de identitate provizoriu, care se va elibera cu plată, conform tarifului stabilit.

„În vederea organizării eficiente a procesului de asigurare din timp cu acte de identitate, consiliem cetăţenii Republicii Moldova cu drept de vot să verifice valabilitatea actelor de identitate pe care le dețin și să se adreseze la centrele multifuncționale ale ASP pentru obținerea actelor valabile până la data desfășurării scrutinului electoral din 11 iulie 2021”, se arată într-un comunicat al ASP.

ASP sugerează administrației instituțiilor penitenciare şi a izolatoarelor de urmărire penală, instituțiilor de asistență socială sau medico-sanitare specializate să întreprindă măsuri pentru asigurarea cu buletine de identitate cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot aflați în instituțiile respective.

Toate serviciile în cadrul subdiviziunilor teritoriale ale ASP se prestează, conform programării prealabile (cu excepţia serviciilor de înmatriculare a vehiculelor şi a serviciului de înregistrare a decesului). Programarea prealabilă se efectuează prin intermediul paginii oficiale a Agenției www.asp.gov.md sau telefonic la numerele de contact ale centrelor multifuncționale, precum și prin intermediul Call-centrului la numărul de telefon 14909.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram