Doi din cei cinci primari din raionul Râșcani, care au anunțat că părăsesc Partidul Democrat (PDM), au venit cu reacții și au declarat că semnăturile lor ar fi fost falsificate și că de fapt nu au rupt rândurile formațiunii. 

Ex-președintele raionului Râșcani din partea democraților, Iurie Urzica, a publicat pe pagina sa de Facebook o secvență video cu declarațiile a doi aleși ai poporului care au negat informațiile. Este vorba despre Antonina Șarban, primărița comunei Șumna și Vitalie Țîțăi, primarul satului Pocimbăuți.

Deși liderul democraților Pavel Filip spune că Ion Vacariuc, primarul localității Aluniș, a semnat declarația sub amenințarea deputatului Eugen Nichiforciuc și a deputatului socialist Vladimir Mizdrenco, ex-președintele raionului Râșcani spune că a discutat cu Ion Vacariuc, iar a cesta i-a comunicat că nu a semnat nicio declarație de acest fel.

Președintele PDM, Pavel Filip, susține că informația privind plecările a mai multor primari democrați din raionul Râșcani reprezintă, în mare parte, un fals. De cealaltă parte, Eugen Nichiforciuc neagă toate acuzațiile și spune că-l va acționa în judecată pe liderul PDM pentru „declarații aberante”.

Precizăm că, pe lângă cei cinci primari și un consilier local din raionul Râșcani a anunțat că părăsește PDM. Printr-un comunicat de presă trimis în adresa redacției tv8.md, aceștia susțin că sunt „profund dezamăgiți de acțiunile liderului PDM care au dus la distrugerea formațiunii”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!