/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Acoperișuri deteriorate și culturi agricole distruse. Ploile și vântul puternic din ultimele zile au afectat localități din Drochia, Cantemir și Criuleni 

22 iunie 2021, ora 10:51

Ploile și vântul puternic din ultimele zile au afectat mai multe localități din Republica Moldova. Potrivit informațiilor, au fost înregistrate prejudicii în localități din raioanele Drochia, Cantemir, Criuleni și UTA Găgăuzia.

Astfel, în localitatea Șurii Noi, raionul Drochia, în urma precipitațiilor abundente au fost afectate circa 64 de hectare de grâu. În satul Chetrosu au fost smulse și deteriorate zece acoperișuri. De pe acoperișurile a trei depozite pentru păstrarea cerealelor și a tehnicii agricole au fost smulse și deteriorate circa 360 m2 de țiglă metalică, 182 foi de ardezie și doi metri pătrați de cherestea.

Totodată, în urma condițiilor meteorologice nefavorabile, în raionul Cantemir, satul Cârpești, a fost distrusă o porțiune din drumul local, iar în localitatea Bălăbănești ploaia a afectat două ha de căpșune.

Precizăm că în perioada 15-20 iunie, precipitațiile  au afectat circa 325 ha grâu, 78 ha orz și 42 ha floarea soarelui în satul Cazaclia, UTA Găgăuzia. De asemenea, au fost înregistrate opt intervenții a salvatorilor la pomparea apei efectuate în raioanele Cahul, Telenești, Florești și Drochia.

Conform IGSU, pompierii au pompat apa din cinci beciuri din gospodăriile particulare din localitatea Mândrești și orașul Telenești, iar în satul Văleni, raionul Cahul, au fost pompate 200 m3 de apă dintr-o grădină.

La fața locului pentru estimarea pagubelor materiale continuă să lucreze Comisiile pentru situații excepționale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram