/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Australia ar putea include koala pe lista animalelor aflate în pericol de dispariție

22 iunie 2021, ora 16:05

Australia are în vedere includerea koala de pe coasta de est a ţării pe lista animalelor aflate în pericol de dispariţie, a anunţat vineri ministrul Mediului, Sussan Ley, relatează Reuters.

Exemplarele de koala de pe coasta de est din Australia sunt deja incluse pe lista animalelor vulnerabile, sub presiunea exploatării forestiere, a intruziunii în zonele urbane şi a unei infecţii răspândite. De asemenea, incendiile de vegetaţie care au afectat statele New South Wales şi Queensland în 2019 şi 2020 ar fi ucis până la 30% din populaţia de koala.

Oameni de ştiinţă şi specialişti din mediul academic au avertizat că legendarul mamifer australian ar putea dispărea până în 2050 în New South Wales, iar Ley a declarat că a solicitat Comitetului ştiinţific pentru specii ameninţate din Australia să ia în considerare includerea koala pe lista speciilor aflate pe cale de dispariţie, scrie Agerpres.

“Vrem să asistăm la o revenire a populaţiilor de koala şi investim 24 de milioane de dolari australieni (18 milioane de dolari americani) în refacerea habitatului, cercetarea bolilor şi genomului, cartografierea populaţiei şi ajutor veterinar”, a precizat Ley.

Organizaţiile pentru protecţia animalelor sălbatice au salutat această iniţiativă, însă au precizat că ar fi trebuit să aibă loc mult mai devreme. “Dacă Australia ar fi creat o agenţie independentă în 2012, când koala din estul Australiei au fost listaţi pentru prima dată ca fiind vulnerabili, am fi putut evita această zi. Dar nu am făcut-o”, a declarat Stuart Blanch, manager în cadrul organizaţiei WWF Australia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram