social

Cum este organizat procesul de admitere în învățământul liceal pentru anul următor de studii

22 iunie 2021, ora 15:49
Distribuie:

În acest an, admiterea în învățământul liceal pentru anul de studii 2021-2022 se va organiza în două etape. Prima etapă se va desfășura în perioada 12-30 iulie curent, iar etapa a doua –  în perioada 9-17 august 2021. Concursul de admitere în instituțiile de învățământ liceal cu profil teoretic poate include probe suplimentare de logică și erudiție. 

Totodată, concursul de admitere în instituțiile liceale cu profil arte și sport va include, în mod obligatoriu, probe de aptitudini.

Absolvenții clasei a IX-a, deținători ai Diplomelor de gradele I,II și III la Științe și la disciplinele de profil, la olimpiadele naționale și internaționale, organizate și recunoscute de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în anul curent, vor fi înmatriculați în afara concursului.

Pentru copiii orfani, copii proveniți din familii cu părinți invalizi de gradele I și II, copii cu CES, copii gemeni, unul dintre ei cu performanțe la învățătură, se vor acorda 10 la sută din numărul total de locuri, fără concurs, la fiecare profil.

Pentru înscrierea la proba de admitere, candidații urmează să prezinte următoarele acte: cererea de înscriere, cu indicarea profilului ales; copia certificatului de absolvire a gimnaziului (autentificată de către directorul instituției absolvite); copia buletinului de identitate (în cazul în care candidatul nu a atins vârsta de 16 ani, se acceptă copia certificatului de naștere); adeverință medicală; patru fotografii cu dimensiunile de 3×4 cm și după caz copia diplomelor obținute la olimpiadele raionale/municipale, naționale și internaționale.

 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram