/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO/ Prințesa Latifa, despre care se crede că a dispărut, apare într-o nouă fotografie, făcută pe un aeroport

missing
22 iunie 2021, ora 11:32

Prințesa Latifa, fiica șeicului din Dubai, despre care se crede că e ținută captivă de tatăl său, apare într-o fotografie postată pe Instagram, aparent alături de o prietenă a sa, în aeroportul din Madrid, informează BBC. În același timp, Reuters citează un avocat care a declarat că prințesa „pare să dispună de un anumit grad de libertate”.

„Excelentă vacanță în Europa împreună cu Latifa”, se arată în mesajul care însoțește poza publicată pe contul de Instagram de către o prietenă a prințesei Latifa. „Ne distrăm în timp ce explorăm!”, se mai arată în mesajul postat pe Instagram. Cele două femei poartă măști de protecție și se află în ceea ce pare a fi aeroportul internațional Madrid-Barajas din capitala Spaniei, notează Digi 24.

În luna mai, aceeași Latifa apărea în altă fotografie misterioasă postată pe două conturi de Instagram. În imagini, prințesa apărea flancată de două „prietene” în ceea ce părea a fi un mall din Dubai.

printesa latifa cu prietenele la mall - instagram via bbc
Fotografie „misterioasă” în care prințesa Latifa, care acuza că este ținută ostatică de tatăl ei, emirul Dubaiului, apare în compania a două femei, într-un mall Foto: Instagram via BBC

În luna februarie au apărut imagini video cu prințesa Latifa Al Maktoum în care aceasta povestea cum a încercat să fugă din țară în 2018, dar a fost capturată în timp ce încerca să fugă cu barca, drogată și apoi dusă în detenție, înapoi în Dubai.

Dubai și Emiratele Arabe Unite au transmis ulterior că Latifa este în siguranță, în grija familiei.

Momentan, nu se cunosc alte detalii referitoare la felul în care Latifa a putut să călătorească până în Spania, în afara Dubaiului și nu se știe cine este persoana care le-a fotografiat și, eventual, însoțit pe cele două femei.

„Vom putea afla aceste răspunsuri doar când prințesa va putea să vină la Londra, ca o femeie liberă”, a declarat pentru BBC unul dintre inițiatorii campaniei Free Latifa.

Fostul înalt comisar al ONU și președinte al Irlandei, Mary Robinson, s-a alăturat inițiativelor internaționale care urmăresc stabilirea situației actuale a prințesei și a locului în care se află aceasta.

„Sunt în continuare foarte îngrijorată cu privire la situația Latifei. Cred că acest caz ar trebui investigat”, a spus Mary Robinson.

Tatăl Latifei, șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, este unul dintre cei mai bogați șefi de stat din lume, conduce Dubaiului și este vicepreședinte al Emiratelor Arabe Unite.

Videoclipurile din luna februarie au fost înregistrate în decurs de câteva luni cu un telefon pe care Latifa l-a primit în secret la aproximativ un an de la capturarea ei. Le-a înregistrat într-o baie, deoarece aici era singura ușă pe care o putea încuia.

De asemenea, cu 20 de ani în urmă, o tentativă a surorii mai mari a Latifei de a scăpa de familie, Shamsa, s-a încheiat, de asemenea, cu capturarea și încarcerarea acesteia. În august 2000, la două luni după ce a fugit de pe o proprietate din Anglia a tatălui ei, Shamsa a fost dusă cu elicopterul de la Cambridge în Franţa şi apoi cu un avion privat înapoi în Dubai. Shamsa, care avea atunci 18 ani şi între timp a împlinit 39, nu a mai fost văzută deloc în public de la data răpirii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram