Șapte la sută din populația Republicii Moldova a fost vaccinată cu ambele doze de vaccin împotriva COVID-19. Informația a fost prezentată de reprezentanții Ministerului Sănătății în cadrul unui briefing de presă.

„Aproximativ 12 la sută din populație au primit cel puțin o doză de vaccin, iar șapte la sută au primit ambele doze de ser”, a menționat coordonatoarea Campaniei naționale de vaccinare împotriva Covid-19, Ninel Revenco.

Astfel, potrivit datelor Ministerului Sănătății, de la începutul campaniei de vaccinare, în Republica Moldova au fost administrate peste 630 de mii de doze de vaccin. Peste 229 de mii de oameni au fost imunizați cu ambele doze de vaccin împotriva COVID-19.

Campania de imunizare din Republica Moldova a început la începutul lunii martie curent. Pe data de 19 mai curent, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 256.187. Din cauza virusului, în Republica Moldova au murit 6.173 de oameni.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!