/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ UPDATE. Un angajat al BNM, fost administrator special al Unibank, reținut de procurori în urma perchezițiilor. Ce i se incriminează

missing
22 iunie 2021, ora 11:38

Un angajat al BNM, care în 2015 a fost numit administrator special al Unibank a fost reținut pentru un termen de 72 de ore în urma perchezițiilor efectuate la domiciliul și biroul acestuia din Banca Națională a Moldovei. Potrivit procurorilor, acesta este bănuit de comiterea abuzului de serviciu în interesul unui grup criminal, iar acțiunile de urmărire penală sunt în desfășurare, cu implicarea acestuia.

În urma perchezițiilor au fost ridicate telefoane mobile, suporturi electronice și înscrisuri. Precizăm că, descinderile, au avut loc în dosarul denumit generic „frauda bancară”, pe segmentul eliberării a peste 5.000.000 EUR din contul garanțiilor bancare din 2015, în cadrul administrării speciale a Unibank.

Referindu-se la perchezițiile de astăzi, BNM a menționat că: „Acțiunile de astăzi ale procurorilor nu sunt bazate pe o decizie definitivă ce ar putea confirma că faptele invocate sunt veridice. Astfel, în lipsa unei decizii finale este prematur de a trage concluzii și de a neglija respectarea principiului prezumției nevinovăției”.

Potrivit legii, infracțiunea de care figurantul este bănuit se pedepsește cu închisoarea pentru un termen de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 ani şi 15 ani.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței.

Procurorii au descins cu percheziții la Banca Națională a Moldovei. Informația a fost confirmată pentru tv8.md de Emil Gaitur, care ne-a spus că va reveni ulterior cu detalii.

Potrivit deschide.md, perchezițiile ar avea loc în dosarul Unibank, iar descinderile au loc atât la biroul unui angajat cât și la domiciliu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram