Mai mult de jumătate din candidații pentru funcția de deputat de pe lista formațiunii Mișcarea Profesioniștilor „Speranța-Надежда” indică zero venituri în declarația de avere depusă la Comisia Electorală Centrală (CEC). Chiar dacă unii dintre aceștia de profesie sunt medici, juriști, economiști sau activează în domeniul IT.

Din cei 53 de candidați care se regăsesc pe listă, 29 de persoane indică nu au nici un venit. Potrivit alegeri.md, pe lista formațiunii sunt 28 de bărbați și 25 de femei. Dintre aceștia, Valentin Casapciuc, Igor Leșan, de profesie economist, Olga Cîrlig, de profesie jurist, Serghei Casapciuc și Alexandru Grîu care este meneger, indică zero venituri în declarația de avere.

Printre cei care nu declară nicio sursă de venit se numără și Dumitru Dragoi de profesie muzician la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, Valentina Leșan, medic de profesie, Vasilii Țuțuc, inginer-programator, Gheorghii Oglindă, lăcătuș auto, Alina Tătaru, asistent medical, Liubovi Tvarovschi, inginer, Irina Cara și asistentă medicală, Tatiana Guțu, controlor-casier.

Totodată și Vasile Josu, Ștefan Toma, Ana Moraru, Ion Grosu, Roman Potoroacă, Maria Matei, Cristina Ciobanu, Lilia Rotari, Eduard Bacicoriov, Vladimir Coadă, Mihaela Rotari, Lilia Varanița declară zero venituri.

De asemenea, și Cristina Roșca, care este designer, Dan Popescu, care este frizer, Maxim Ciuvaga, care este inginer-programator și Olesea Roșca, care este profesoară, nu declară surse de venit.

Precizăm că, Mișcarea Profesioniștilor „Speranța-Надежда” va participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Formațiunea este cu numărul șapte în buletinult de vot.

Cap de listă este Ilia Donică, tatăl lui Andrei Donică. Acesta este agronom de profesie, iar în prezent deține funcția de director adjunct la Institutul Științifico-Practic de Horticultură și Tehnologii Alimentare. Al doilea pe listă este Andrei Toma, șef de direcție într-o instituție guvernamentală, iar al treilea este Valentin Casapciuc, un antreprenor de la Strășeni.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!