/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Mai mult de jumătate din candidații unui partid care participă la anticipate au declarațiile de avere goale

missing
23 iunie 2021, ora 16:41

Mai mult de jumătate din candidații pentru funcția de deputat de pe lista formațiunii Mișcarea Profesioniștilor „Speranța-Надежда” indică zero venituri în declarația de avere depusă la Comisia Electorală Centrală (CEC). Chiar dacă unii dintre aceștia de profesie sunt medici, juriști, economiști sau activează în domeniul IT.

Din cei 53 de candidați care se regăsesc pe listă, 29 de persoane indică nu au nici un venit. Potrivit alegeri.md, pe lista formațiunii sunt 28 de bărbați și 25 de femei. Dintre aceștia, Valentin Casapciuc, Igor Leșan, de profesie economist, Olga Cîrlig, de profesie jurist, Serghei Casapciuc și Alexandru Grîu care este meneger, indică zero venituri în declarația de avere.

Printre cei care nu declară nicio sursă de venit se numără și Dumitru Dragoi de profesie muzician la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, Valentina Leșan, medic de profesie, Vasilii Țuțuc, inginer-programator, Gheorghii Oglindă, lăcătuș auto, Alina Tătaru, asistent medical, Liubovi Tvarovschi, inginer, Irina Cara și asistentă medicală, Tatiana Guțu, controlor-casier.

Totodată și Vasile Josu, Ștefan Toma, Ana Moraru, Ion Grosu, Roman Potoroacă, Maria Matei, Cristina Ciobanu, Lilia Rotari, Eduard Bacicoriov, Vladimir Coadă, Mihaela Rotari, Lilia Varanița declară zero venituri.

De asemenea, și Cristina Roșca, care este designer, Dan Popescu, care este frizer, Maxim Ciuvaga, care este inginer-programator și Olesea Roșca, care este profesoară, nu declară surse de venit.

Precizăm că, Mișcarea Profesioniștilor „Speranța-Надежда” va participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Formațiunea este cu numărul șapte în buletinult de vot.

Cap de listă este Ilia Donică, tatăl lui Andrei Donică. Acesta este agronom de profesie, iar în prezent deține funcția de director adjunct la Institutul Științifico-Practic de Horticultură și Tehnologii Alimentare. Al doilea pe listă este Andrei Toma, șef de direcție într-o instituție guvernamentală, iar al treilea este Valentin Casapciuc, un antreprenor de la Strășeni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram