/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Miniștrii de Externe ai Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei vor întreprinde o vizită de lucru la Bruxelles, în formatul Trio Asociat

missing
23 iunie 2021, ora 10:53

Ministrul interimar al Afacerilor Axterne și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, împreună cu viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe al Georgiei, David Zalkaliani vor desfășura în premieră o vizită de lucru comună la instituțiile Uniunii Europene din Bruxelles, în formatul Trio Asociat. Vizita va avea loc mâine, 24 iunie, anunță reprezentanții Ministerului de Externe de la Chișinău. 

Oficialii celor trei țări vor avea o întrevedere comună cu Josep Borrell Fontelles, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate, urmată de declarații pentru presă, transmise în direct începând cu ora 10:15 (Chișinău). De asemenea, în marja vizitei vor fi desfășurate întrevederi cu Valdis Dombrovskis, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Olivér Várhelyi, comisar european pentru vecinătate și extindere, și membrii Parlamentului European responsabili decooperarea cu cele trei țări asociate.

Agenda oficialilor va fi axată pe perspectivele pregătirii Summit-ului Parteneriatului Estic preconizat pentru finele anului curent și aprofundarea cooperării cu UE în ceea ce ține implementarea Acordurilor de Asociere.

Totodată, pe 24 iunie, miniștrii de externe vor participa în cadrul unui panel public organizat de Fundația Konrad Adenauer, care poate fi urmărit pe pagina Facebook a organizatorilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram