Reacții dure după decizia de astăzi a Comisiei Electorale Centrale de a majora numărul secțiilor de votare în diaspora de la 146 la 150. Reprezentanții mai multor partide care au contestat în instanță deciziile anterioare ale CEC de a deschide mai întâi 139 de secți de vot în străinătate, iar mai apoi 146, au criticat autoritatea electorală. 

Prin această decizie, CEC calcă în picioare dreptul la vot al cetățenilor și merge împotriva legii, a deciziilor judecătorești și a bunului-simț. Oricâte bețe în roate ar pune Comisia Electorală Centrală, diaspora va ieși la vot! Oricât de tare s-ar chinui regimul corupt să rămână la putere împotriva voinței poporului, cetățenii vor învinge”, se menționează într-o declarație a Partiduli Acțiune și Solidaritate (PAS).

„Maxim Lebedinschi și gruparea sa socialistă din CEC vor răspunde pentru acest abuz – fiecare oră stată în ploaie sau arșiță, cu copii în brațe, la zeci și sute de kilometri distanță, fiecare buletin de vot care nu va ajunge vor fi pe responsabilitatea CEC. Instituția care a întors spatele cetățenilor”, mai spun cei de la PAS.

Reacții critice au expus și reprezentanții Partidului Platforma DA.

„Ăștia se joacă cu focul, ne încearcă răbdarea”, a scris într-o postare pe Facebook Liviu Vovc de la Platforma DA.

Amintim că în urma unei ședințe extraordinare organizate în această seară, CEC a decis să deschidă în diaspora 150 de secții de votare. Lista completă a acestora o puteți vedea AICI.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!