Război în Ucraina, ziua 402: Fără TikTok la NATO! Franța acuză Rusia de crime de război, iar Zelenski promite un nou Nurnberg

/VIDEO/ Cavcaliuc confirmă că deține un apartament în București. Motivul pentru care l-a omis din declarația de avere

23 iunie 2021, ora 14:00

După ce Renato Usatîi, liderul blocului electoral cu același nume, a declarat că liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, ar deține un apartament de lux în București, președintele PACE a confirmat că deține un bun imobil în România. Mai mult ca atât, acesta spune că apartamentul nu a fost inclus în declarația de avere depusă la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru a deconspira persoanele care ar întreprinde acțiuni de filaj în favoarea lui Usatîi. Contactat de tv8.md, Renato Usatîi a respins toate acuzațiile.

În cadrul unui briefing de presă, Gheorghe Cavcaliuc spune că chiar el a oferit informația despre apartamentul din București persoanei pe care o bănuia că ar deservi intereselor lui Renato Usatîi.

„Nu am indicat apartamentul din București pe care îl dețin legal acolo, pentru că i-am pregătit o capcană acestui prostănac, ca să-l documentez cu cine comunică din serviciile secrete și cine îl deservește. Prin unul din persoanele pe care le are în cercul său, i-am dat informația cu adresa unde sunt pus la evidență în București. Polițist de carieră fiind, este prost să gândești că eu aș fi putut tăinui un apartament care este scris pe numele meu și unde este pus la viza de reședință. Acest lucru l-am făcut pentru a-l verifica pe Renato Usatîi și pentru a deconspira și arăta legătura între el și serviciile secrete ale altor state. I-am transmis informația prin oamenii lui de încredere, dându-i o momeală că este foarte important și că aici o să-l poată prinde pe Cavcaliuc, și el a înghițit-o”, a declarat liderul PACE.

Mai mult de atât, Cavcaliuc aduce acuzații grave în adresa lui Renato Usatîi. Acesta îl învinuiește de filaj în favoarea altor state. Potrivit lui, angajați din Serviciul de Informații și Securitate (SIS) și din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) ar fi urmărite la indicația acestuia, pentru ca ulterior să fie șantajate.

„Tot ce înseamnă turistul din Bălți nu este altceva decât o grupare criminală care delapidează statul prin scheme bine determinate prin primăriile pe care le are. Acest personaj a construit un serviciu de filaj, ilegal, din care fac parte foști angajați ai SIS foști angajați ai MAI. Aceste persoane, la indicația acestui criminal, au filat si urmărit mai mulți demnitari de stat, printre care pe secretarul general CEC, Maxim Lebedinschi, fostul președinte al Curții de Apel Chișinău, Vladislav Clima, șeful Poliției de Frontieră, Petru Corduneanu, liderul Platformei DA, Andrei Năstase și președintele fracțiunii socialiștilor, Corneliu Furculiță, care erau folosite pentru șantajarea acestor persoane”, a precizat Cavcaliuc.

Contactat de tv8.md pentru o reacție în acest sens, Renato Usatîi a respins toate acuzațiile.

„Toate acuzațiile acestui individ sunt niște aberații. Ca să filezi atâția oameni… eu nu am lucrat în poliție ca Cavcaliuc, dar ca să urmărești atâția oameni trebuie să ai un serviciu în care să lucreze nu mai puțin de 100 de persoane. Sunt niște aberații”, a declarat Renato Usatîi pentru tv8.md.

. Mai jos puteți urmări briefingul de presă susținut de Gheorghe Cavcaliuc.

Precizăm că, tv8.md a scris că fostul șef adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc a încasat venituri de peste trei milioane de lei de la o companie privată, a primit pensie și indemnizații de la Inspectoratul General al Poliției (IGP) de sute de mii de lei, deține o vilă de peste două sute de mii de lei și circulă cu un „Mercedes” căruia nu i-a indicat valoare.

Acestea sunt veniturile și averea liderului PACE, indicate în declarația de avere din perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020, depusă la Comisia Electorală Centrală.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram