Ploaia din ultimele două zile a făcut pagube în localitatea Văleni, din raionul Cahul. Salvatorii au intervenit în opt gospodării, pentru a le elibera de apă și nămol. La fața locului lucrează comisiile pentru situații excepționale pentru evaluarea daunelor.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) din Giurgiulești au fost alertați în noaptea de 23 spre 24 iunie. Astfel, au intervenit două echipaje de salvatori, care au evacuat apa din subsoluri, beciuri și grădini. La efectuarea lucrărilor au fost utilizate mai multe motopompe, dar și tehnică de intervenție.

Angajații IGSU urmează să întreprindă acțiuni de pompare în subsolul Grădiniței nr.1 din localitate, unde apa a pătruns creând prejudicii. În urma precipitațiilor abundente, în mai multe localități au fost raportate pagube.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!