/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Voronin acuză ambasadorul SUA la Chișinău de ingerință în activitatea SIS, PG, CEC și BNM

24 iunie 2021, ora 16:55

Liderul Partidului Comuniștilor (PCRM) acuză ambasadorul SUA la Chișinău de ingerință în activitatea mai multor instituții de stat, precum Serviciul de Informații și Securitate (SIS), Procuratura Generală (PG), Comisia Electorală Centrală (CEC) și Banca Națională a Moldovei (BNM).

Într-un comunicat de presă emis de către PCRM, Vladimir Voronin a transmis o scrisoare deschisă lui Dereck J. Hogan în care l-a acuzat că încalcă Convenția de la Viena din 1961, cu privire la relațiile diplomatice.

„Dumneavoastră, domnul ambasador, încercați să faceți presiuni asupra instituțiilor statului în interesul anumitor grupuri politice și oficiali ai Republicii Moldova. Astfel de activități nu sunt prevăzute de Convenția de la Viena, ci, dimpotrivă, sunt direct interzise de aceste documente de bază”, a spus Vladimir Voronin.

Purtătoarea de cuvânt a Ambasadei SUA la Chișinău ne-a spus că va reveni cu un răspuns îndată ce va fi o reacție la acest subiect.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram