/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Disensiuni în Partidul „Democrația Acasă”. Șase membri au cerut scoaterea formațiunii din cursa electorală

missing
25 iunie 2021, ora 16:49

Disensiuni în Partidul „Democrația Acasă”. Șase membri ai formațiunii au cerut excluderea acesteia din cursa electorală. Un demers în acest sens a fost depus la Comisia Electorală Centrală (CEC). Informația a fost confirmată de către președintele partidului Vasile Costiuc.

Acesta a declarat că despre acest demers a aflat de la juristul partidului. Potrivit lui, în timpul apropiat va avea loc o ședință internă în cadrul formațiunii, unde se va decide dacă cei șase membri vor fi sau nu scoși din rândurile partidului.

Autorii demersului îl acuză pe Vasile Costiuc de fals în acte. Aceștia spun că în luna mai nu s-a desfășurat niciun congres al partidului, informație care a fost negată de către Vasile Costiuc, care a precizat că toate actele sunt în regulă.

Anterior, cunoscutul jurist Ion Dron a fost exclus de pe lista Partidului „Democrația Acasă”. Acesta a spus că nu a fost anunțat despre excludere și că a aflat din presă.

Menționăm că CEC a avertizat formațiunea pentru completarea eronată a raportului privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

101 candidați se regăsesc pe lista Partidului „Democrația Acasă” pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent. În capul acesteia se află liderul formațiunii, Vasile Costiuc.

Partidul Politic „Democrația Acasă” a fost înregistrat în calitate de concurent electoral la cursa pentru anticipate, în cadrul ședinței de pe 3 iunie a CEC-ului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram