Sunt cazuri în care maturii nu reușesc să supravegheze încontinuu minorii, iar în contextul în care cei din urmă se află în vacanță, sunt mult mai expuși unor împrejurări periculoase. Pentru a-i face să conștientizeze acest lucru, un grup de copii au participat în cadrul training-ului „Lecția de siguranță”, organizat de #INSP împreună cu Make Roads Safe Moldova și Secția Situații Excepționale Telenești.

Traversează strada, merg la scăldat, rămân singuri acasă sau se întâlnesc cu persoane necunoscute – pericolele la care sunt expuși copiii, în vacanță au fost explicate pe înțelesul lor, de către oamenii legii.

În cadrul evenimentului,  copiii au aflat cum să aleagă locurile sigure de joacă, cum să navigheze sigur pe internet, care sunt măsurile unui scăldat sigur, cum să traverseze corect strada, dar și cum trebuie să fie echipat un biciclist.

Copiii veniți aici au făcut cunoștință cu tehnica din dotare, au fost informați despre siguranță și au putut adresa întrebări polițiștilor și salvatorilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!