Israelul a reintrodus obligațiunea de a purta mască în spațiile închise din cauza riscului sporit de infectare cu noul coronavirus.

Îngrijorarea autorităților a crescut după ce zilele trecute au fost înregistrate mai mult de 100 de cazuri cu îmbolnăviri de COVID-19 pe zi. Cu toate acestea, Israelul înregistrase zero cazuri de infectări la începutul acestei luni. Majoritatea cazurilor survenite au legătură cu tulpina Delta provenită din India, potrivit BBC.

Israel a fost printre țările care a gestionat cel mai bine pandemia de coronavirus. Prin implementarea rapidă campaniei de vaccinare, mai mult de jumătate din populația țării a fost imunizată cu ambele doze.

La 10 zile după scoaterea restricției de a purta mască în spații închise, Ministerul Sănătății a anunțat că este necesar portul măștii în interior pentru e preveni răspândirea coronavirusului.

Totodată, Israel a amânat cu o lună primirea turiștilor complet vaccinați pe teritoriul țării.

Potrivit datelor, Israelul a fost una din cele mai afectate țări de coronavirus, înregistrând circa 60.000 de infecții pe săptămână în luna ianuarie și mai mult de 6.400 persoane au decedat în total de coronovirus.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!