/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Mai multe activități cultural-artistice se vor desfășura în acest weekend în Capitală

25 iunie 2021, ora 14:53

Mai multe activități cultural-artistice se vor desfășura în acest weekend în sectoarele Capitalei. Potrivit Primăriei Chișinău, evenimentele, care vor avea loc sâmbătă și duminică, vor fi desfășurate în cadrul Proiectului „Dialog social cu chișinăuienii”, între orele: 11:00-14:00.

Astfel, timp de două zile, locuitorii capitalei vor putea între alege între: programe de muzică populară, muzică instrumentală, ateliere de creație, concerte prezentate de colectivele de copii, programe de dansuri, expoziții și masterclass-uri, recitaluri de poezie.

Totodată, iubitorii tradițiilor locale vor avea ocazia să participe la ateliere de confecționare a coronițelor, expoziții de prezentare a portului popular, masterclass-uri de croșetare și confecționare a IEI și se vor bucura de cântece populare moldovenești în contextul marcării sărbătorii „Sânzienilor”.

Activitățile sunt organizate de preturile de sector în colaborare cu subdiviziunile de profil ale Primăriei municipiului Chișinău.

Sâmbătă, 26 iunie:

Scuarul „Mihai Eminescu” – manifestarea cultural – artistică cu genericul: „Sânzâienile” – Colaj de muzică populară, Colaj de muzică ușoară, Dansul „Vals de primăvară”, Muzică Instrumentală – Orchestra de muzică populară „Hora neamului”, Ansamblul folcloric „Balada”, Ansamblul vocal instrumental, Atelier de creație – confecționarea coronițelor.

Scuarul Complexului Memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire” din Str. Miron Costin – manifestarea cultural-artistică cu genericul: „Vacanța Mare” – master-class „Arta acului” și „Modelarea obiectelor din materiale reciclabile”, Concert de muzică și dans susținut de copiii Centrului de activitate extrașcolară „Curcubeu”, Ansamblul folcloric „Opincuța”, Ansamblul de fluieriști „Stejăreii”, Ansamblul de dans „Zâmbetul”; Ansamblul de fluieriști „Popuri”, Ansamblul vocal, Ansamblul „Cireșarul”, Ansamblul vocal, Ansamblul „Zâmbetul”, Ansamblul vocal „Armonie”, Ansamblul vocal „Pentatonica”, Ansamblul vocal „Voice-Akord”, Ansamblul folcloric „Ștefăneii”, Colaj de muzică ușoară, Colaj de muzică populară.

Panorama Chișinăului, Str. Maria Dragan – manifestarea cultural-artistică cu genericul: „Muzica și dans pentru Ciocana” – Concert prezentat de colectivele de copii din cadrul Centrului de Dans – Vocal „Sisters and Brothers”.

Parcul „Valea Trandafirilor” (Havuzul muzical) – manifestarea cultural-artistică cu genericul: „Botanica baștina mea” – Program de muzică ușoară, prezintă Studioul de creație a copiilor „Voice records”; Program de muzică populară prezintă Ansamblul Folcloric „Doina” Program de muzică ușoară, prezintă Studioul de creație a copiilor „TIGY Academy”; Program de muzică populară, prezintă Ansamblul Folcloric „Codrenii”; Program de muzică corală și romanțe, prezintă Corul „Poiușcie serdța”; Expoziție și masterclass – „Poartă IE cu mândrie”: prezentare port popular, tehnici de croșetare și confecționare a IEI, etc. (AO „Etnogalaxia”); Expoziții, campanie de caritate și colectare de fonduri pentru copiii cu necesități speciale: AO „Copiii ploii” și Din suflet pentru Alexandru Motricală.

Duminică, 27 iunie 2021

Scuarul „Doina și Ion Aldea-Teodorovici” – manifestarea cultural-artistică cu genericul: „Torbița ECO” – activități artistice cu copiii Centrului de Creație Tehnică pentru Copii și Adolescenți „Politehnic”; Expoziție de vânzare a Torbițelor ECO, Expoziție a lucrărilor tehnice realizate de tinerii CCT „Politehnic”, Atelier de creație „Confecționarea trăistuțelor”; Expoziție de vânzare a articolelor de artizanat. Colaj muzical al soliștilor ansamblului folcloric „Bujorenii”.

Scuarul Complexului Memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire” din Str. Miron Costin – manifestarea cultural-artistică cu genericul: „În lumea basmelor” – Expoziție de carte; Recital de poezii, Concert susținut de elevii Școlii de Arte din Cricova; Ansamblul Folcloric „Opincuța”.

Scuarul Arborelui Solar, aleea Bd. Mircea cel Bătrân, 7  – manifestarea cultural-artistică cu genericul: „Provocările verii” – Recital de poezii „Dedicație Chișinăului” în interpretarea copiilor de la tabără de vară; Expoziție de carte „ Cartea, biblioteca și cititorul”, Concurs „Cel mai expresiv cititor”, Training cu copiii „În drum spre casă”, Master-class pentru copii „Confecționarea Trandafirilor”.

Parcul „Alunelul” – manifestarea cultural-artistică cu genericul: „Vie-i forța neamului” – program artistic susținut de Formația Fulger al Brigăzii de Poliție cu destinație specială „Fulger” a IGP al MAI.

Evenimentele enunțate au drept scop valorificarea potențialului artistic al comunităților de artă, prin comunicarea între generațiile de artiști și tinerii cu potențial din același domeniu, promovarea valorilor artistice autohtone, precum și stimularea interesului publicului-spectator pentru recunoașterea creațiilor artistice autentice. 

Activitățile vor fi desfășurate cu respectarea măsurilor de prevenire și combatere a infecției COVID-19

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram