Persoanele care şi-au pierdut temporar mirosul din cauza infectării cu SARS-CoV-2 se pot aştepta să şi-l recapete în câteva luni, susţine un nou studiu francez care cercetează efectele generate de COVID-19, potrivit DPA.

La 49 dintre cei 51 de subiecţi testaţi, simţul mirosului a revenit în termen de opt luni, însă la două persoane acesta era încă afectat după un an, transmite Agerpres.

Echipa de cercetare a constatat că mirosul a revenit pe deplin la aproximativ 84% dintre participanţii la studiu după doar patru luni şi la 96% după 12 luni.

Cercetătorii au descris acest prognostic drept unul excelent. Toţi participanţii au avut o pierdere iniţială a mirosului de peste şapte zile.

Studiul a fost condus de cercetătoarea Marion Renaud de la Hopitaux Universitaires Strasbourg şi a apărut joi de Jama Open Network, un jurnal medical lunar publicat de Asociația Medicală Americană.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!