Război în Ucraina, ziua 172. Zelenski: Orice soldat rus care trage în centrala Zaporojie va deveni o „țintă specială”

social

/DOC/ Moldovenii care s-au imunizat cu ambele doze de vaccin împotriva COVID-19 pot călători în Germania. Condițiile care trebuie respectate 

27 iunie 2021, ora 12:09
Distribuie:

Începând cu 13 iunie 2021, Germania a exclus Republica Moldova din categoria zonelor de risc. Chiar și așa restricțiile de călătorie în Germania pentru moldoveni rămân în continuare valabile. Excepție de la această regulă fac câteva categorii de cetățeni, printre care persoanele vaccinate complet, anunță Ministerul de Externe și Ambasada Republicii Moldova în Germania. 

Potrivit informațiilor, excepție de la această regulă se aplică persoanelor vaccinate complet. Condițiile prealabile sunt:

1. persoana să fi primit ultima doză de vaccinare necesară;
2. să fi trecut cel puțin 14 zile de la ultima vaccinare;
3. vaccinul să fie omologat la nivelul UE și să se regăsească pe pagina web al Institutului Paul Ehrlich.

Astfel, reprezentanții misiunii diplomatice au mai precizat că la intrare în Germania, urmează a fi prezentat un certificat digital COVID-19 al UE sau o dovadă comparabilă de vaccinare în germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă.

Certificatul trebuie să conțină în mod obligatoriu:

a. datele personale ale persoanei vaccinate (cel puțin numele, prenumele și data nașterii);
b. data vaccinării și numărul de vaccinări;
c. denumirea vaccinului;
d. denumirea bolii împotriva căreia s-a făcut vaccinarea;
e. numele și adresa persoanei/instituției responsabile pentru efectuarea vaccinării
f. confirmarea în scris sau în format electronic cu o semnătură electronică sau un sigiliu electronic calificat de către persoana responsabilă pentru efectuarea vaccinării.

Pentru persoanele care nu sunt vaccinate complet cu un vaccin omologat la nivelul UE, rămân în continuare valabile regulile de intrare în Germania, doar dacă există motive care pot fi certificate la intrarea în țară, printre care:

  • permis de ședere/domiciliul legal;
  • contract de muncă în domenii precum cele ale sănătății, industriei alimentare, transportului de mărfuri;
  • reuniune familială (soț/soție/copii minori). Pentru reîntregirea familiei, ca măsură primară, este nevoie să fie respectată procedura legală, realizată prin misiunile diplomatice ale Republicii Federale Germania acreditate în străinătate;
  • tratament medical, dacă există o confirmare de la doctor și dacă viața pacientului este în pericol. Persoana care urmează a fi tratată poate fi însoțită de până la 2 însoțitori;
  • studii, în cazul în care instituția de învățământ insistă asupra prezenței fizice a elevului/studentului, având în vedere trecerea temporară la regimul online de învățământ.

Precizăm că la intrare în Germania urmează să fie prezentat un test PCR sau antigen negativ pentru infecția SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea deplasării în Germania și care urmează a fi prezentat în limba germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram